Başkan Kocamaz Çukurova Belediyeler Birliği Toplantısı'na Katıldı

Başkan Kocamaz Çukurova Belediyeler Birliği Toplantısına Katıldı
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Çukurova Belediyeler Birliği Toplantısı’na katıldı.

- Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Çukurova Belediyeler Birliği Toplantısı’na katıldı.

Mersin, Adana, Hatay, İskenderun ve Osmaniye ile bu şehirlere bağlı ilçelerin büyük bir kısmının üye olduğu Çukurova Belediyeler Birliği’nin ‘Mevzuat Bilgilendirme Toplantısı’na, birçok belediye başkanı, belediye meclis üyesi ve bürokrat katıldı. Toplantıda bir konuşma yapan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı ve ÇBB Başkanı Burhanettin Kocamaz, belediyelerin, daha genel anlamıyla yerel yönetimlerin, mahalli idarelerin görevlerinin, günün ihtiyaç ve şartlarına göre sürekli değiştiğini belirterek, “Bir başka ifadeyle, vatandaşımızın bu kurumlardan olan beklentileri sürekli yükseliyor, artıyor, çeşitleniyor. Yıllar önce sadece şehirlerin temizliğini yapması, ulaşım, kanalizasyon, su ihtiyaçlarını gidermesi beklenen yerel yönetimler, bugün çok farklı alanlarda hizmet üretmek durumundadır. Örneğin, belediyelerin sosyal ve kültürel faaliyetleri, bugün, en az diğer temel hizmet alanları kadar önemli hale geldi” dedi.

Belediyelerin, sadece genel bütçeden aldıkları kaynakla bu geniş yelpazedeki çalışmaları yürütemeyecekleri için, ilave kaynaklar geliştirme yoluna gittiğini ifade eden Kocamaz, “Faaliyet alanları genişledikçe, bu çalışmaların derli toplu ve belirli bir plan dahilinde yürütülmesi, birimler arasında sıkı bir koordinasyon olması da zorunla hale geliyor. Bilindiği gibi, şehrin idari sınırlarının tamamını içine alan Büyükşehir uygulaması, ilk defa 30 Mart’ta yaygın şekilde devreye girdi. Bölgemiz, sahip olduğu Büyükşehirler itibariyle, bu uygulamadan en çok etkilenen yerler arasında. Yeni uygulama, ilçe belediyeleri ve Büyükşehirler arasında, Büyükşehrin artık devasa bir yapıya bürünen kendi birimleri arasında çok yakın ve hizmet odaklı bir işbirliğini gerekli kılıyor" diye konuştu.

Belediye başkanlarının, mensubu bulundukları partilerin farklılığı sebebiyle yaşanan siyasi rekabetle, hizmet için ortaya konan yarışı birbirine karıştırmamaları gerektiğini vurgulayan Kocamaz, “Bizler, Çukurova Belediyeler Birliği mensubu belediyeler olarak, bu yanlışa asla düşmemeliyiz, inşallah düşmeyeceğiz. Seçim dönemi bittikten sonra, milletin kendisine görev tevdi ettiği başkan ve kadrosunun, diğer seçime kadar, sadece hizmet üretmek için çalışacağına inanıyorum. Biz, gerek Çukurova Belediyeler Birliği çatısı altında olsun, gerek Mersin Büyükşehir’de olsun, işte bu anlayışla hareket edecek, çalışmalarımızı bu şekilde sürdüreceğiz" şeklinde konuştu.

Günümüzde belediyelerin, bilhassa da Büyükşehirlerin, tüm bakanlıkların işlevlerini yerine getirmesi beklenen, adeta küçük birer Hükümet olarak görüldüğünü sözlerine ekleyen Kocamaz, “Başı ağrıyanından elektriği kesilenin, evi yanandan çocuğu okuldan kaçana kadar her mesele için belediyelerimizin kapısı çalınıyor. Canı yandığı için, çaresiz olduğu için belediyelerin kapısına dayanan vatandaşımıza, ‘Sen yanlış yere gelmişsin, bu bizim işimiz değil’ diyebilmemiz giderek daha da zorlaşıyor. Öyleyse, bu duruma uygun halkla ilişkiler, hizmet ve mali yönetim yolları geliştirmek, bunları mevzuata uygun şekilde formüle etmek ve hayata geçirmek durumundayız" dedi.

BAŞKAN KOCAMAZ ÇUKUROVA BELEDİYELER BİRLİĞİ TOPLANTISI'NA KATILDI

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.