Başkan Kurt’un 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı

Başkan Kurt’un 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı
Eskişehir Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle bir kutlama mesajı yayımladı.

- Eskişehir Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle bir kutlama mesajı yayımladı.

Mesajında ekonomik ve toplumsal alanlarda gereksinim duyulan köklü değişimlerin gerçekleştirilmesi için ön koşulun, eğitime gereken özenin gösterilmesi ve çağdaş niteliğe kavuşturulması olduğunu belirten Kurt, ulusal kültürün zenginliğini ve değerini gözardı etmeden, evrensel bilgilerle beslenen, insana değer veren, saygılı, özgüveni gelişmiş bireylerden oluşan toplumların geleceğe güçlü biçimde ulaşabileceğini ifade etti.

Bir ülkenin bugününü olduğu kadar, geleceğini de ilgilendiren eğitimin; sistemiyle, anlayışıyla, yöntemleriyle, kadrosuyla, okullarıyla ve tüm aşamalarıyla değerlendirilmesinin, eğitimin herhangi bir öğesindeki aksamanın gelecekte yaşanacak sorunların kaynağı olacağının unutulmaması gerektiğini kaydeden Kurt, “Eğitimin sorunlarının çözülmesi, ulusların kültür, sanat, bilim, teknoloji, sosyo-ekonomik alanlarda kalkınması ve üretimiyle çağa yön verebilmesi anlamını taşımaktadır. Eğitimli, aydın bireylerin oluşturduğu toplum, dogmaların değil, aklın, bilimin ve sağduyunun yol göstericiliğinde sağlıklı kararlar alarak, demokrasiyi kurum ve kurallarıyla yaşatabilir, toplumsal gelişimini sürekli kılabilir. Türkiye Cumhuriyeti'nin temelleri mesleğine, Atatürk ilke ve devrimlerine yürekten bağlı, bağımsız, demokratik ve laik bir toplum oluşturma ülküsüne inanmış, çalışkan Cumhuriyet öğretmenlerinin üstün çabalarıyla atılmıştır. Atatürk'ün aydınlattığı yolda ilerleme kararlılığında olan ve onun anlatımıyla "fikri hür, irfanı hür, vicdanı hür" kuşaklar yetiştirmenin gereğini gönülden benimseyen öğretmenlerimiz, ilkeleri, düşünceleri, yaşam biçimleri ve yaşama bakışlarıyla insanları doğrudan etkilemekte, toplumun biçimlendirilmesinde yadsınamaz rol üstlenmektedirler" diye belirtti.

Bireyleri küçük yaşlardan başlayarak demokrasinin kazanımlarıyla tanıştıran, yüzleri hep ileriye dönük, çalışma azmini yitirmemiş öğretmenlerin, topluma her zaman umut aşıladığını, toplum bağlarını güçlendirdiğini, etik değerlerin yaşatılmasına katkıda bulunduğunu ve düşünce dünyasını zenginleştirdiğini aktaran Kurt, "Öğretmenlerimiz, çocuklarımızı ve gençlerimizi, Cumhuriyetimizi, Atatürk'ün çağdaş ve evrensel ilkelerini, ilerici ve laik devrimlerini yaşatmayı görev olarak değerlendiren, eşitliğe inanan, ilkeli, erdemli bireyler olarak yaşama hazırlamalıdır. Ulusumuz, sağduyusunu, bilgi ve birikimini paylaşan, yüce görevlerini içtenlikle yerine getiren öğretmenlerine her zaman gönül borcu duymakta, ülkemizin yüz akı öğretmenlerimiz önünde saygıyla eğilmektedir. Ülkenin geleceği yönünden önemli sorumluluklar taşıyan, güçlüklerle karşılaşsa da büyük hizmet aşkıyla çalışarak çocuklarımızın ve gençlerimizin ulusuna ve insanlığa yararlı bireyler olmaları için çabalayan, görevlerini yerine getirirken hiçbir özveriden kaçınmayan öğretmenlerimize hak ettikleri yaşam koşulları sağlanmalıdır. Bu siyasilerin ve biz kent yöneticilerinin en önemli görevidir. Bu duygu ve düşüncelerle onurlu meslekleriyle her zaman sevgiyle andığımız, saygın kişilikleriyle yüreklerimizde yaşattığımız değerli öğretmenlerimizin, Öğretmenler Günü'nü içten duygularla kutluyor, başarılarınızın devamını diliyorum" ifadelerini kullandı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.