Başkan Mahçiçek, çocuklarla birlikte kitap okudu

Başkan Mahçiçek, çocuklarla birlikte kitap okudu
Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Yıldırım Beyazıt İlkokulu’nun Z Kütüphanesi açılışına katıldı. Öğrencilerle birlikte kitap okuyan Başkan Mahçiçek, “Cehaleti yenmenin tek yolu okumaktır” dedi.

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Yıldırım Beyazıt İlkokulu’nun Z Kütüphanesi açılışına katıldı. Öğrencilerle birlikte kitap okuyan Başkan Mahçiçek, “Cehaleti yenmenin tek yolu okumaktır” dedi.

Sosyal ve kültürel belediyeciliğin öncüsü Onikişubat Belediyesi, gençlerin eğitimine katkı sunmaya devam ediyor. Geçen yıl başlattığı “Kahramanmaraş Bilgiyle Buluşuyor” projesi kapsamında tüm okullara 37 bin kitap ulaştırıp, 300 bin okuma gerçekleştiren Onikişubat Belediyesi, bu yıl da beşli setler halinde 70 bin kitabı öğrencilerin beğenisine sunuyor.

Proje kapsamında Yıldırım Beyazıt İlkokulunda düzenlenen Z Kütüphane açılışı ve okuma etkinliğine katılan Başkan Mahçiçek, öğrenciler, öğretmenler ve velilerle birlikte kitap okudu. Türkiye’de en çok istismar edilen konunun fakirlik ve bunun da sebebinin cehalet olduğuna dikkat çeken Mahçiçek, tüm öğrencileri okumaya ve özgüvenli olmaya çağırdı.

2-20170112150033.jpg

Onikişubat Belediyesi olarak en büyük önemi gençlerin eğitimine verdiklerini kaydeden Mahçiçek, şöyle konuştu:

“Biz bu bağlamda belediye olarak kırsal mahallelerimize 37 adet bilgi ve kültür evi yaptık, 23 tanesinin de yapımı sürüyor. Bunun yanında şehirde okullar yaptık, kasabalarda okullar yaptık, merkezde de iki tane bilgi ve kültür evi yaptık. Oralarda inşallah TEOG sınavlarına hazırlık kurslarına başladık. İkinci dönemde üniversite hazırlık kurslarına da başlayacağız. Dolayısıyla çocuklarımızın okuması için, ekonomik dengesizliklerin bir nebze de olsun ortadan kalkması için gayret ediyoruz. Çünkü bu ülkenin geleceği bu çocuklar. Okuyan çocukların düşünme kabiliyeti artar. Okuyan çocuklarımız sınavlarda daha başarılı olmuşlar. İşte geçen yıl 39 bin kitap almıştık, 300 bin okumaya ulaşmışız. Bu sene 70 bin kitap alacağız, onları da beşli setler halinde bütün okullarımıza ulaştıracağız. Bu ülkenin çocukları okuyacak. Bu ülkenin yarınları, çocuklarımız okuduğu zaman çok daha iyi olacak. Bizim sermayemiz çocuklarımız. Malın mülkün her şeyin bir sonu var ama bize hem bu dünyada hem de öbür dünyada faydalı olacak şey çocuklarımız. Dolayısıyla onları en iyi şekilde yetiştirmeliyiz.”

10-058.jpg

“KİTAPLA OLAN MESAFEYİ ORTADAN KALDIRMAYA GAYRET EDİYORUZ”

Programda konuşan İl milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt ise, kitap öğrenci, kitap öğretmen ve kitap veli arasındaki mesafeleri ortadan kaldırmaya gayret gösterdiklerini söyledi. Bu noktada Onikişubat Belediyesi’nin hayata geçirdiği “Kahramanmaraş Bilgiyle Buluşuyor” projesinin büyük önem taşıdığını ifade eden Akkurt, geçen yıl bu yarışmaya katılıp derece elde eden öğrencilerin TEOG sınavlarında tüm soruları doğru cevapladığını dile getirdi.

8-063.jpg

Akkurt, şunları kaydetti:

"Türkiye’de kişi başına düşen kitap okuma ortalamalarına baktığımızda yılda 6 saat. Ama gelişmiş ülkelerde bu oranın 200-300 saatlere çıktığını düşündüğümüz zaman almamız gereken mesafenin ne kadar fazla olduğunu görüyoruz. Biz bugün içinde bulunduğumuz bu Z kütüphaneleri kurarken, kitapla öğrencinin, kitapla öğretmenin, kitapla velinin arasındaki mesafeyi de kaldırmaya çalışıyoruz. Biliyorsunuz 3 yıldır uyguladığımız ‘Kahramanmaraş Bilgiyle Buluşuyor’ projesiyle çok ciddi anlamda kitap okumaya katkı sunuyoruz. Bunun için de başkanıma huzurlarınızda hassaten teşekkür etmek istiyorum. Eğer kendileri olmamış olsaydı bu proje bu noktalara gelmezdi. Ne oldu, 39 bin kitabı öğrenci ve velilerimizle buluşturduk. Bu kitaplarla yaklaşık 300 bin okumaya erişildi. Bu yıl yapılan TEOG sınavında tüm sorulara doğru cevap veren öğrencilerimizin çok ciddi bir bölümü bizim bu yarışmaya katılıp derece yapan öğrencilerimizdi. Dolayısıyla yaptığımız işin doğruluğunu ve ciddiyetini ifade etmem gerekiyor. Hangi organı geliştirmek istiyorsanız ona göre program yaparsınız. Ama zihninizi geliştirmek, etrafınızda oynanan oyunların farkında olmak, hayata kendinizi hazırlamak, millet ve memleketinize faydalı bir insan olarak yetişmek istiyorsanız zihninizi geliştirmek zorundasınız. Bunun yolu da kitap okumaktan geçiyor. Biz de buna katkı sunmak için buradayız.”

Daha sonra Başkan Mahçiçek, Milli Eğitim Müdürü Akkurt, öğretmenler, veliler ve öğrenciler bir süre kitap okudular. Programın ardından öğrencilerle yakından ilgilenen Başkan Mahçiçek, çocuklarla sohbet edip, hatıra fotoğrafı çektirdi.

11-064.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.