Başkan Mahçiçek İle Bbb’nin Ocakbaşı Sohbeti

Başkan Mahçiçek İle Bbb’nin Ocakbaşı Sohbeti
Kahramanmaraş'ın metropol ilçesi Onikişubat'ın deneyimli ve başarılı Belediye Başkanı AK Partili Hanefi Mahçiçek ve kurmayları ile kentin aktif 4 internet haber sitesini yöneten Birleşik Basın Birliği (BBB) mensubu gazeteciler bir araya geldi.

Kahramanmaraş'ın metropol ilçesi Onikişubat'ın deneyimli ve başarılı Belediye Başkanı AK Partili Hanefi Mahçiçek ve kurmayları ile kentin aktif 4 internet haber sitesini yöneten Birleşik Basın Birliği (BBB) mensubu gazeteciler bir araya geldi.

Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) ve BOTAŞ’ta üst düzey bürokratlık yaparak Kahramanmaraş’ı temsil ettikten sonra 18 Nisan 1999 seçimlerinde en yakın rakibine 10 bin oy fark atarak Kahramanmaraş Belediye Başkanı seçilen daha sonra 2002 seçimlerinde milletvekili olarak bir dönem TBMM’de bulunan Hanefi Mahçiçek, 2014 seçimlerinde de AK Parti'den Onikişubat Belediye Başkanı seçildi.

Uzun yıllardır "ağabey-kardeş" ilişkisi çerçevesinde samimi diyalog içerisinde bulunduğu BBB mensubu gazeteciler; Abid Vanlı (Havadis Maraş), Mustafa Nuri Şirin (Edeajans), Mehmet Taş (Maraş Gündem), Yener Atlı (Maraş Times- Habertürk yazarı), Karaozan Eshabil Karademir (Gazeteci-Yazar) ve Lütfi Yıkan (Editör) ile Ahırdağı’nda şömine başında 'sıcak' sohbet eden Başkan Mahçiçek, görev süresinin ilk bir yılının dolmasına sayılı günler kala yapılan çalışmaları anlattı.

Kahramanmaraş’taki kamuoyu memnuniyet ve başarılı belediyeler anketlerinde ilk sırada çıkan Onikişubat'ı her geçen gün daha modern ve müreffeh hale getirebilmek için gayret gösterdiklerinin altını çizen Başkan Hanefi Mahçiçek, “Kahramanmaraş” ortak paydasında buluştukları BBB mensubu gazetecilere de çalışmalarında başarılar diledi.

dscf4754.jpg

“BİZ ESERLERLE KONUŞURUZ”

Başkan Mahçiçek şöyle konuştu: “Biz büyük, projelerin misyonunu üstlenmiş durumdayız, yani kısaca ifade etmem gerekirse ‘Biz eserlerle konuşuruz’.  Artık klasik yol, su belediyeciliği tarihte kalmıştır. Kahramanmaraş'ı sadece yerel bazda değil küresel alanda da bir çekim merkezi yaparak, yeni bir imajla, büyük ölçekli proje ve etkinliklerle batıdaki büyük metropollerle yarışır hale getirmeliyiz. Çünkü artık büyük ölçekli proje ve etkinlikler, modern kentin imaj yapıcıları olarak ön plana çıkıyor. Zoru başarmak için çalışıyoruz. İnşallah elbirliği ile Kahramanmaraş'ı yeniden kendi öz ruhu ile buluşturuyoruz. Bir yandan modern bir Onikişubat ve Kahramanmaraş inşa ederken tarihi yeniden gün yüzüne çıkartacağız ve kaybolan kent ruhunu yeniden inşa edeceğiz. Üngüt bölgesinde yapacağımız belediye hizmet binamızın kent mimari ruhunu yansıtmasını amaçlıyoruz. Biliyorsunuz biz millet olarak tarihte dünyaya emsal olacak kentler inşa ettik yine yaparız. Onların izinde yürüyerek kendimize güvenerek, “Kahramanmaraş’ın çehresini değiştiriyoruz”. Özet olarak; Kahramanmaraş'ı gelecek yüzyıllara hazırlamak bir başka ifade ile modern manada kentsel gelişme alanında Kahramanmaraş’ımızı hem ülke ölçeğinde hem de dünya standartlarında yaşanılabilir kentler listesinin en ön sıralarında yer almasını sağlayacak çalışmaları yapmak istiyoruz. Esasen modern manada model olabilecek kentleşme çalışmalarının odak noktası da bu olmalıdır. Bunu yapacak, bilgi birikimi ve donanımızla beraber takım çalışması ruhu ile ekipler oluşturduk ve çalışıyoruz. Bir yıllık görev süremizde güzel ve başarılı çalışmalara imza attık. Bunları kent halkımızın da katkılarıyla “katılımcı belediye yönetimi anlayışı” ile gerçekleştiriyoruz. Siz değerli basın mensuplarımıza da bizlere karşı göstermiş olduğunuz yakın ilgi ve alaka için teşekkür ediyoruz. ”

dscf4742.jpg

KURMAYLARI DA HAZIR BULUNDU

Sıcak sohbette; Onikişubat Başkan Yardımcıları Ali Ünsal ve Fatih Yoğurt, Belediye Meclisi Başkanvekili Akif Çaylıoğlu ile Belediye Özel Kalem Müdürü Ali Bekereci ve Personel Müdürü Mustafa Duymaz da hazır bulundu.

Bu arada; AK Parti Ankara İl Başkanlığı’nın geçtiğimiz Şubat ayı itibariyle “BU ÇARESİZLİĞE DUR DE” sloganıyla başlatmış olduğu Suriyelilere yardım kampanyası kapsamında Kahramanmaraş’taki Suriyelilere yardım için kente gelen parti yöneticileri de bir süre sohbete katılarak Başkan Mahçiçek ile gazetecilere yaklaşık 50 milyon değerindeki yardım malzemeleri ve kampanya hakkında bilgiler sundular. Yöneticiler kampanya kapsamında kendilerine hayli yardımcı olan Onikişubat Belediyesi’ne teşekkür etti.

dscf4731.jpg

BAŞKAN MAHÇİÇEK KİMDİR?

1953 yılında Kahramanmaraş'ta doğdu. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden mezun oldu. ABD Western Illinois University- Ekonomik Kalkınma ve Bölgesel Planlama alanında master yaptı. DPT ve Botaş'ta çeşitli kademelerde görev yaptı. Kahramanmaraş Belediye başkanlığı yaptı. 22. dönemde milletvekili olarak görev aldı. AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcılığı yaptı. İyi derecede İngilizce, orta derecede Fransızca ve Arapça biliyor. Evli ve 3 çocuk babasıdır.

dscf4745.jpgdscf4753.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.