Başkan Mahçiçek, öğrencilere tecrübelerini aktardı

Başkan Mahçiçek, öğrencilere tecrübelerini aktardı
Kahramanmaraş Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Necmettin Erbakan Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi’nde gerçekleştirilen kariyer günlerinde tecrübelerini öğrencilerle paylaştı.

Kahramanmaraş Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Necmettin Erbakan Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi’nde gerçekleştirilen kariyer günlerinde tecrübelerini öğrencilerle paylaştı.

Gençlere nasihatlerde bulunan Mahçiçek, “Gayret ettiğiniz takdirde ulaşamayacağınız hiçbir yer yok” dedi.

Öğrenim hayatı, karşılaştığı güçlükler, Devlet Planlama Teşkilatında edindiği tecrübeler ve siyasi yaşamında verdiği hizmetleri öğrencilere aktaran Başkan Mahçiçek, öğrencilerden çalışmalarını ve yarınlarda ülke yönetimine talip olmalarını istedi.

3-023.gif

Yaşamından kesitler sunan Mahçiçek, şöyle konuştu:

“Bu ülkede gayret edildiği zaman tüm kardeşlerimiz bir yerlere gelebilir. Önünüzde bir engel yok. Mağralı Mahallesinden Fırıncı Topal Ali’nin torunu Hanefi Mahçiçek Belediye Başkanı olabiliyorsa, her hanım kızımızda okuduğu ve başarılı olduğu takdirde bu ülkenin en iyi yerlerine gelebilir. Asla yılmayacağız, çalışacağız ve hangi alanda çalışıyorsak, o alanda en iyi olmaya gayret edeceğiz. Ben Mağralı Mahallesinden fırıncı Topal Ali’nin torunuyum. Ben dedemin yanında büyüdüm. 7 yıllık İmam Hatip’i 5 yılda bitirdim. Ardından Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesini kazandım ve kaydımı yaptırdım. Tabi o günler çok zordu. O zaman sıkıntılı bir dönem vardı. Gerçekten çok zor günlerdi. İşte bu nedenle şimdiki gençlerimiz her zaman bu ülkenin üzerinde kumpaslar olduğunu bilecek ve uyanık olacak”

2-033.gif

Üniversite eğitiminin ardından Devlet Planlama Teşkilatı’nda göreve başladığını kaydeden Mahçiçek, “17 yıl da orada çalıştık. Ayrıca 85-87 yılları arasında ABD’de Kalkınma ekonomisi ve bölgesel gelişme konusunda yüksek lisans yaptım. 1996 yılının sonunda Botaş’ın Genel Müdür Vekili oldum. Bakın bu doğalgazın gelmesinde de bizim emeğimiz var. Sonra 1999’da geldik ve seçimi kazanarak Kahramanmaraş Belediye Başkanı olduk. Sonra sene 2002 bir dönem de milletvekilliği yaptık. 2014’te de Onikişubat Belediye Başkanlığı bize tevdi edildi. Yüzde 65 oy alarak seçildik. 1 Kasım seçimlerinde Onikişubat ilçesinde yüzde 80 oy aldık. Buradan şu neticeyi çıkartıyoruz. Demek ki Onikişubat Belediyesi iyi çalışıyor. Onikişubat’ta yaşayan insanlarımız da hizmetlerimizden memnun” ifadelerini kullandı.

1-037.gif

 “ÖZGÜVENİMİZ SAĞLAM OLMALI”

 “Özgüvenimiz sağlam olmalı” diyen Mahçiçek, “Kendimizi ifade edebilmemiz için de çok okumamız lazım. Alanımızda iyi olmamız lazım. Genel kültürümüzün de iyi olması lazım. Kitap  setleri dağıtıyoruz, genel kültürümüzü iyileştirmek için. Malum Kahramanmaraş düşünce alanında Türkiye’deki tüm vilayetlerin önünde. Necip Fazıl Üstattan başlayın fikir adamlarımızın birçoğu Kahramanmaraş’tan. Dolayısıyla fikir hayatındaki önderliğimizin, düşünce hayatındaki önderliğimizin devam etmesi için bu kitapların okunması gerektiğini düşünerek sizlere getirdik. Bu yıl 36 bin aldık, seneye belki 50 bin alacağız” şeklinde konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.