Başkan Okay Trt Fm'e Konuştu

Başkan Okay Trt Fm'e Konuştu
Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, TRT FM Çukurova radyosuna konuk oldu. Başkan Okay, biten ve devam eden projeleri hakkında dinleyicileri bilgilendirdi.

Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, TRT FM Çukurova radyosuna konuk oldu. Başkan Okay, biten ve devam eden projeleri hakkında dinleyicileri bilgilendirdi.

TRT FM Çukurova radyosunda Hakan Erender'in sunumuyla Akdeniz'den Toroslara programına konuk olan Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, yaptığı ve yapacağı hizmetleri değerlendirdi. Spiker Hakan Erender'in sorularını da yanıtlayan Başkan Okay, mutfak müzesi konusundaki soruya şu cevabı verdi: "Kahramanmaraş'ımızda bulunan özel bir konağı mutfak müzesi haline getirmek amacıyla restore ettik. Şehrimizin bir çok kültürünü bu konağımızda sergileyeceğiz. Ancak en önemli kültür hazinelerimizden olan mutfağımızla ilgili çok özel çalışmalara burada imza atacağız. Zengin Kahramanmaraş mutfağının kayıt altına alınması ve bilgilerin toparlanması görevini de burada üstleniyoruz. Amacımız eskinin tadını geleceğe aktarmaktır. Yeni nesillerin bu güzellikten mahrum kalmaması adına da bu durumun önemli olduğunu düşünüyorum. Şuanda bu müzeyi oluşturacak materyaller için bir kampanya başlattık. Vatandaşlarımızın o tarihi mutfak eşyalarını bizlere getirmesi yönündeki kampanyamızı buradan da bir kez daha duyurmuş olalım. Bizlere ulaştırılan eşyaları müzemizde sergileyeceğiz. Aynı  zamanda müzemizde uygulama alanımızda bulunacak. Bu alanda o tarihi araç ve gereçlerle kültürümüzün en önemli yemekleri yapılacak."

1-20161108105816.jpg
"TARİHİ SİLUET OLUŞTURACAĞIZ"
Başkan Okay, tarihi konakları bir bir restore edeceklerini aktararak sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Bir çok tarihi eserimizin bulunduğu konakların bazılarını satın aldık. Mutfak müzemizde bu konaklar içerisindedir. Biz o alanda kapalı çarşıyla birlikte bir siluet oluşturmayı hedefliyoruz. Kapalı çarşımızın çok başarılı bir restorasyon çalışması yapıldı. Kapalı çarşımızın hemen bitişiğinde konaklarımız yer alıyor. Bu hareketli bölgeyi daha da canlandırmayı hedefliyoruz. Konaklarımızı da bu kapsamda restore ediyoruz."
"TÜRKİYE'DE BİR İLK OLDU"
Uygulamalı mutfak müzesinin Türkiye'de bir ilk olduğunun altını çizen Başkan Okay, "Uygulamalı mutfak müzesinin Türkiye'de ilkini biz yapıyoruz. Bittiğinde Kahramanmaraş için olduğu kadar, Türkiye için de büyük bir proje olduğunu göreceğiz. Biz tarihini ve kültürünü yaşatma amacıyla bu çalışmalara imza atıyoruz. Bu projemiz de bizim için çok değerli ve önemlidir" dedi.
Başkan Okay, son olarak Kahramanmaraşlı vatandaşlara çağrıda bulunarak şunları söyledi: "Evlerimizde kullanmadığımız ve atalarımızdan kalan mutfak araç ve gereçlerini vatandaşlarımızdan bizlere getirmelerini rica ediyoruz. Onları kendi isimleriyle orada sergileyelim ve gelecek nesillere katkı sağlayalım."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.