Başkan Özakcan’ın Kızılay Haftası Mesajı

Başkan Özakcan’ın Kızılay Haftası Mesajı
Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan, her yıl 29 Ekim-4 Kasım tarihleri arasında kutlanan Kızılay Haftası nedeniyle yaptığı açıklama, Kızılay Derneği’nin önemine vurgu yaptı.

- Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan, her yıl 29 Ekim-4 Kasım tarihleri arasında kutlanan Kızılay Haftası nedeniyle yaptığı açıklama, Kızılay Derneği’nin önemine vurgu yaptı.

Başkan M. Mesut Özakcan yayınladığı mesajında, ”Ülkemizin en önemli yardım kurumu olan Kızılay insancıl bir duygu olan ve insanoğlunu yücelten yardım konusunda, halkımızın duyarlılığın artmasına katkıda bulunan en önemli çatıdır. Felakete uğrayanlara; din, dil, soy ayrımı yapmadan yardım edilmesi gerektiği görüşünü ilke edinen Kızılay, ülkemizde 1868 yılında Yaralı Askerlere Yardım Derneği adıyla kurulan bir örgütün devamıdır. Dernek bir süre sonra Hilal-i Ahmer adını almış, Cumhuriyet döneminde derneğin adı Türkiye Kızılay Derneği olmuştur. Kızılay; savaş, deprem, sel baskını, yangın, salgın hastalık gibi felakete uğrayan afetzedelere yardım eden; depremden, selden, yangından zarar görenlerin imdadına koşan, felakete uğrayanların barınmaları için çadır, battaniye yiyecek, giyecek dağıtan bir dosttur. Yaralananların iyileşmeleri için geçici hastaneler kuran, savaşta yaralanan askerlerin iyileşmeleri için çaba gösteren, onlara her türlü yardımda bulunan; bununla birlikte de salgın hastalık durumlarında hastaların şifa bulması için didinen, açtığı aşevleriyle yoksul, kimsesiz, düşkün yurttaşlara yiyecek ve içecek veren, düzenli olarak yurt genelinde kan bağışı kampanyaları düzenleyerek halkı bu önemli görev konusunda da bilinçlendiren önemli bir kurumdur. Kızılay, hiç bir ayrım gözetmeksizin doğal yıkımlara uğrayanlara, savaş yaralılarına, düşkünlere, salgın hastalıklara yakalananlara, yardım elini uzatan bir kurum olduğu için oldukça önemlidir. Bu duygular ışığında, hepimizin en büyük limanı ve sığınağı olan Kızılay’ın bu mutlu haftasını kutluyor, derneğin kurulmasında emek veren tüm büyüklerimizi sevgi ve rahmetle yâd ederek, yurdumuzdaki tüm Kızılay gönüllülerine de şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.