Başkan Palancıoğlu Gazeteciler Cemiyetinde

Başkan Palancıoğlu Gazeteciler Cemiyetinde
Talas Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, 24 Temmuz Basın Bayramı nedeniyle Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Kösedağ'ı ziyaret etti.

- Talas Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, 24 Temmuz Basın Bayramı nedeniyle Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Kösedağ'ı ziyaret etti.

Cemiyette gerçekleşen ziyarette Başkan Palancıoğlu, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Kösedağ'a çiçek vererek basında sansürün kaldırılışının 106. yılı olan basın bayramlarını tebrik etti. Basının önemine dikkat çeken Başkan Palancıoğlu, dünyada İslam coğrafyasındaki zulüm nedeniyle bayramın buruk geçtiğini belirterek, "Ramazan ayına ve Kadir Gecesi'nin ardına denk gelen basın bayramı buruk geçiyor. Filistin'deki kardeşlerimize yapılan soykırım nedeniyle Ramazan şenliklerimizi iptal etmiştik. Hem bu olayları anmak ve hem de yeni yönetiminize hayırlı olsun demek için sizleri ziyaret ettik. Hem bayramınız hem de göreviniz hayırlı olsun" dedi.

Basının çok önemli bir işlevi olduğunun altını çizen Başkan Palancıoğlu, "Basın isterse ülkenin ilerlemesine, isterse gerilemesine yol açabiliyor. Filistin'de dış basının yaptığını görüyoruz. Bizler de basınla iç içe ilçemizin, şehrimizin, bölgemizin kalkınması için daha yakından çalışmak istiyoruz. Sizlere elimizden gelen desteği vereceğiz. Önemli olan ülkemizin huzuru ve refahı için birlik ve beraberlik içinde hareket etmek" diye konuştu.

Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Kösedağ ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, "Maalesef bizler basın bayramı diyemiyoruz. 106 yıl önce sansür kaldırıldı ama günümüzde hala devam ediyor. Şahsi fikrim bir gazetecinin vicdani sansürü olmalı. Örnek verdiğiniz gibi Filistin'deki yaşananların dış basın tarafından verilmeyişi vicdani sansürdür. Örneğin Brezilya'daki dünya kupası finalinde sahaya giren bir taraftarın görüntülere verilmeyişi ülkenin itibari açısından vicdani sansürdür, gereklidir. Ülkemiz içerisinde ve dışarıda yaşananlardan dolayı bugünü bayram olarak kutlayamıyoruz." şeklinde konuştu.

BAŞKAN PALANCIOĞLU GAZETECİLER CEMİYETİNDE

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.