Başkan Polat, Serbest Kalan Öğretmeni Ziyaret Etti

Başkan Polat, Serbest Kalan Öğretmeni Ziyaret Etti
Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Türkmenistan’da serbest bırakılan öğretmen Hacı Hamdi Hamit Polat’ı ziyaret etti.

- Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Türkmenistan’da serbest bırakılan öğretmen Hacı Hamdi Hamit Polat’ı ziyaret etti.

Hacı Hamdi Hamit Polat, Türkmenistan'da Aşkabat Türk İlköğretim Okulu'nda sınıf öğretmeni olarak görev yaptığı sırada bir öğrenciyi dövdüğü iddiasıyla 20 Mayıs 2014'te tutuklanmış ve 2 yıl hapse mahkum olmuştu. Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhammedov, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan gelen talep üzerine, Polat'ın serbest bırakılmasını sağlamıştı.

Serbest kalan Hacı Hamdi Hamit Polat'ı ziyaret eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Türkiye'nin güçlü ve etkin bir devlet olduğunu ifade ederek, "Türkiye’nin etkin dış politikası, güçlü ve itibarlı bir devlet olması bu neticeyi almamızda etkili olmuştur. Bugün ülkemizin eğitim neferleri dünyanın her tarafında hizmet vermektedirler. Millet olarak da dünyaya söyleyecek sözümüz var. Allah'ın izniyle sözümüzü kimse engelleyemez. Çünkü biz 600 yıl üç kıtada adalet dağıtmış neslin torunlarıyız. Polat öğretmenin serbest bırakılması sevinç ve gurur verici bir gelişmedir. Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyoruz. Göstermiş olduğu duyarlılık ile başta Polat öğretmenimizin ailesi olmak üzere Malatyalı hemşehrilerimizi ve tüm Türkiye’yi gururlandırmıştır. Değerli öğretmenimize ve ailesine bir kez daha geçmiş olsun diyorum" dedi.

Hacı Hamdi Hamit Polat ise, "Cumhurbaşkanımıza şükranlarımızı arz ediyorum. Yüce Rabbim kimseye yaşatmasın bu yaşananları biz bir kazaya uğradık. Söz konusu vatansa gerisi teferruattır. Sayın Başkanım bizi ziyaret ettiğiniz için size teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, 'Öğretmenler Günü' dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak tüm öğretmenlerin gününü de kutladı.

Başkan Polat, “Toplum ve medeniyetlerin temel unsuru olan insan yetiştirmede en önemli vazifeyi ifa edenler hiç şüphesiz öğretmenlerdir. Bu anlamda öğretmen geleceğin mimarıdır. Eğitimi sağlıklı olan milletler, geleceğe güvenle bakabilirler” ifadelerini kullandı.

"ÖĞRETMENLERİMİZİ HER ZAMAN HATIRLAMALIYIZ"

Polat, öğretmenlerin her zaman hatırlanması gerektiğini ifade ederek, şunları kaydetti: "Öğretmenlerimizin geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızı yetiştirmek, yarınlara hazırlamak ve çağdaş dünyayla rekabet edebilir hale getirmek gibi çok önemli ve kutsal bir görevi bulunmaktadır. Onları yılda bir defa hatırlamak ve kutlamak yetmez. Yarının bilim adamları, sanatçıları, iş adamları ve daha sayamayacağız birçok alanda insanımızı öğretmenlerimiz her zaman fedakar, her zaman özverili emekleriyle yetiştiriyor ve yetiştireceklerdir. Ülkesine ve tüm insanlığa böylesine yeri dolmaz bir hizmet sunan, mesleğine canla başla sarılmış eli öpülesi tüm öğretmenlerimize bir kez daha saygı ve hürmetlerimi sunuyorum."

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.