Başkan Poyraz Çarşıları Denetledi

Başkan Poyraz Çarşıları Denetledi
Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, restorasyon çalışmaları devam eden çarşılarda incelemelerde bulundu.

Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, restorasyon çalışmaları devam eden çarşılarda incelemelerde  bulundu.

Anadolu’nun en eski Ticaret Bölgelerinden Maraş Çarşılarının Cephe İyileştirme Projeleri kapsamındaki Restorasyon Uygulamalarında sona büyük ölçüde yaklaşıldı.

Maraş Tarihinin en önemli yaşam izlerinden; Maraş Tarihi Çarşıları Kurtuluş Mahallesi Kentsel Sit ve Yenileme Alanında yer almaktadır. “Tarihi Maraş Çarşıları Cephe İyileştirme Kentsel Tasarım ve Alt Yapı ve Restorasyon Projesi Uygulamasına”,Bakırcı-Semerci Çarşısı, Saraçhane Çarşısı, Mazman-Kazzaz Çarşıları, Maraş Çarşısı(Suk-ı Maraş)-Belediye Çarşısındaki çalışmalarda büyük ölçüde sona gelinmiş olup önümüzdeki günlerde Maraş ve dünya insanın hizmetine açılacaktır.

_dsc0253.jpg

04.07.2013 tarihinde çarşılardaki uygulamalar hakkında bilgi almak için çarşıları gezen Belediye Başkanı Mustafa Poyraz ve Belediye Başkan Yardımcısı Cevdet Kabakçı, Kahramanmaraş Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdür Yardımcısı ve. KUDEB sorumlusu Fatih Adanır’dan bilgi aldı ve karşılaşılan sorunları yerinde çözüme ulaştırıldı.

Yaklaşık 1 saat kadar çarşıları gezen Başkan Poyraz yapılan uygulamalarda sıkıntılı süreçlerin aşıldığını ve çalışmalarda artık sona gelindiğini dile getirip en kısa zamanda çalışmaların tamamlanarak kentimize; hanın ve çarşılarımızın kazandırılacağını belirtti. Ayrıca Tarihi Ticaret Bölgesi içerisinde yer alan Cumhuriyet Han-Büyük Müftü Hanı-Katip Han’da da restorasyon uygulamasında boya, aydınlatma ve detay işlerine geçildiği bilgisini aldıktan sonra bu uygulamanın da önümüzdeki günlerde sonlanacağını belirterek çalışma alanından ayrıldı.

Tarihi Ticaret Bölgesinin büyük ölçüde özgünlüğüne kavuşturulması amaçlanan ve günden güne amacına ulaşıldığını ispat eden bu uygulamalar başta esnafları olmak üzere Maraş halkını da memnun etmektedir.

stc_2889.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.