Başkan Saka’dan Basın Bayramı Mesajı

Başkan Saka’dan Basın Bayramı Mesajı
Balıkesir’in Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, Türk basınında sansürün kaldırılışının yıl dönümü olan 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısı ile bir mesaj yayınladı.

- Balıkesir’in Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, Türk basınında sansürün kaldırılışının yıl dönümü olan 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısı ile bir mesaj yayınladı.

Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, tarafından Türk basınında sansürün kaldırılışının yıl dönümü olan 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısı ile yayınlanan mesajda şu açıklamalara yer verildi; “Basın yayın kuruluşları yurttaşlarımızın haber alma ihtiyacını karşılamaları açısından son derece önemli bir görevi yerine getirmektedirler. Basın yayın kuruluşlarımızın bu görevi yerine getirmesinde en büyük katkı ise bu kurumlarımızın isimsiz kahramanı olan emekçi arkadaşlarımızındır. Basın yayın kuruluşları ve buralarda görev yapan arkadaşlarımız her anlamda bağımsız ve özgür olmalıdırlar. Özgür ve bağımsız olmadıklarında, haberleri yorum katmadan, olduğu gibi ve tarafsız olarak halka aktarmadıkları sürece toplumumuza karşı olan görevlerini tam ve sağlıklı olarak yapmış sayılmazlar. Bu nedenle basınımızın topluma karşı ciddi sorumlulukları vardır. Tarihin her dönemindeki bu sorumluluk, içinden geçmekte olduğumuz süreçte daha fazla önem taşımaktadır. Demokrasinin temel taşlarından özgür haberleşmeyi ve toplumumuzun doğru bilgilendirmesini sağlayan değerli basın mensuplarımızın ve basın yayın kuruluşlarının her kademesinde görev yapan tüm emekçi arkadaşlarımızın 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını kutlar, sağlıklı ve mutluluk dileklerimle sevgi ve saygılarımı sunarım.”

BAŞKAN SAKA’DAN BASIN BAYRAMI MESAJI

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.