Başkan Sekmen, İftarda Gazetecilerle Buluştu

Başkan Sekmen, İftarda Gazetecilerle Buluştu
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti (DAGC) tarafından Atatürk Üniversitesi Konuk Evi’nde düzenlenen iftar programına katıldı.Erzurum Vali Yardımcısı Mu...

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti (DAGC) tarafından Atatürk Üniversitesi Konuk Evi’nde düzenlenen iftar programına katıldı.

Erzurum Vali Yardımcısı Mustafa Gündoğan, kamu kurumlarının temsilcileri, DAGC Başkanı Feridun Fazıl Özsoy ile kentte görev yapan gazetecilerin katıldığı iftar yemeği, samimi bir atmosferde geçti. Başkan Sekmen, programda yaptığı konuşmada, Erzurum’da Ramazan ayının dolu dolu geçtiğini söyledi. Mübarek ayın önemine vurgu yapan Sekmen, “Evveli rahmet, ortası mağfiret, sonu da kurtuluş olan çok mübarek bir ay içerisinde bulunuyoruz. Her milletin kendine has milli ve manevi gün ve geceleri vardır. Biz de manevi aylarımızdan en önemlisi olan on bir ayın sultanı Ramazan-Şerif’i idrak ediyoruz. Bu vesileyle Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti’mizin mensuplarının, basın kuruluşlarımızın çok değerli temsilcilerinin, tüm basın mensuplarımızın bu mübarek ayı hayırlara vesile olsun” dedi. Sekmen, “Bu mübarek ayda hayır sofralarında vatandaşlarımızla bir araya gelerek bu mübarek ayın feyzinden, bereketinden istifade ediyoruz. Yine bu ayda ihtiyaç sahibi insanlarımızla orucumuzu açıyor, onlara yardım elimizi uzatıyor ve hemşerilerimizin dertleriyle hem hal oluyoruz. Böyle bir geleneği, bir başka millette, bir başka toplumda görmek mümkün değil. Bu bizim medeniyetimizin bir gereğidir. Hamdolsun insanlarımız bu güzel geleneği devam ettiriyor” diye konuştu.

“ERZURUM BASININ MERKEZİDİR”

Erzurum’un kadim bir şehir olduğunu kaydeden Başkan Sekmen, bu kadimliğin sadece şehrin fiziki mekânlarında değil aynı zamanda basın yayın hayatında da önemli olduğunu bildirdi. Erzurum’un basın hayatının köklü bir geçmişe sahip olduğuna vurgu yapan Sekmen, sözlerini şöyle sürdürdü: “Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti, görsel basının ve iletişim vasıtalarının yaygın olmadığı dönemlerde de çok etkin bir şekilde vazifelerini yerine getirmiş ve son dönemlerde de yine aynı etkinliğini sürdürmektedir. Cemiyet Başkanımız Feridun Bey’in davetlisi olarak çok sayıda bölgenin gazetecilerini Erzurum’da ağırladık. Cemiyet Başkanımıza ve şehrimizdeki gazetecilere teşekkürlerimi sunuyorum. Bir şehir gelişecekse tüm kamu kurumlarıyla, basın ve yayın organlarıyla gelişecektir. Günümüzün şartları da bunu gerektiriyor.”

DAGC İFTAR YEMEĞİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI MEHMET SEKMEN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.