Başkan Toçoğlu: “Faik Baysal Kütüphanesi Şehrimize Hayırlı Olsun”

Başkan Toçoğlu: “Faik Baysal Kütüphanesi Şehrimize Hayırlı Olsun”
Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından yenileme çalışmalarının başlatıldığı Kentpark içerisindeki kütüphanenin adı yapılan anket çalışmasıyla belirlendi. Başkan Toçoğlu, “Faik Baysal Kütüphanesi şehrimize hayırlı olsun” dedi.

- Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından yenileme çalışmalarının başlatıldığı Kentpark içerisindeki kütüphanenin adı yapılan anket çalışmasıyla belirlendi. Başkan Toçoğlu, “Faik Baysal Kütüphanesi şehrimize hayırlı olsun” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından tadilata alınan, Kentpark içerisindeki kütüphanenin ismi için başlatılan anket sonuçlandı. Daha önce akıllı kart uygulaması, şehir içi raylı sistem, sanat merkezi, konser salonu ve sanat galerisine isim veren Sakaryalılar, bu kez kütüphane için oy kullandı. Sosyal medya üzerinden vatandaşlardan alınan öneriler ile oluşturulan anketin sonucunu açıklayan Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Anketimize katılan tüm hemşerilerimize çok teşekkür ediyoruz. Faik Baysal Kütüphanesi şehrimize hayırlı olsun” diye konuştu.

Katılımcı belediyecilik anlayışına çok önem verdiklerini de ifade eden Başkan Toçoğlu, “Şehrimizin yönetiminde her zaman ortak aklı önceledik, istişareye önem verdik. Hizmetlerimizi her zaman hemşerilerimizin isteği doğrultusunda belirledik. Kültür, sanat, ulaşım ve bilişim alanındaki birçok projemizi hemşerilerimizin görüşleriyle isimlendirdik. İnşallah şehir aidiyeti ve vatandaşlık bilincinin gelişimine katkı sağlayacak çalışmalarımızı artırarak sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

Ankete katılımı oranları ile ilgili bilgileri ise Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İbrahim Aktürk açıkladı. 2 bin 96 kişinin oy kullandığını belirten Aktürk, “Faik Baysal tercihi 397 oy ile ilk sırayı alırken; Necip Fazıl Kısakürek tercihi 305 oy ile ikinci, Sait Faik Abasıyanık tercihi ise 234 oy ile üçüncü oldu. Şehrimizin yetiştirdiği en önemli yazarlardan olan Faik Baysal’ın adı verilen kütüphanemizi kısa süre içerisinde hizmete alacağız. İnşallah Faik Baysal Kütüphanesi, yeni yazar ve şairlerimize, şehir kültürünün gelişimine önemli katkılar sağlayacak” dedi.

BAŞKAN TOÇOĞLU: “FAİK BAYSAL KÜTÜPHANESİ ŞEHRİMİZE HAYIRLI OLSUN”

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.