Başkan Türel Altın Portakal Ödül Paralarını Ödedi

Başkan Türel Altın Portakal Ödül Paralarını Ödedi
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, 2013 yılında düzenlenen Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde ödenmeyen ödül paralarını ödedi.

- Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, 2013 yılında düzenlenen Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde ödenmeyen ödül paralarını ödedi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, 18 Temmuz 2014’te İstanbul Yıldız Sarayı’nda yapılan basın toplantısında, Altın Portakal Film Festivali’nin kişilerin ya da partilerin değil Antalya’nın festivali olduğunu, bu borca eski başkan Mustafa Akaydın’ın değil festivalin borcu olarak bakıldığını ve en kısa zamanda bütün borçların ödeneceğini açıklamıştı.

Türel, “Ne yazık ki, geçtiğimiz yılın, yani 50. Altın Portakal’ın ödül borçlarının da ödenmemiş olduğunu üzülerek öğrendim. Gerçekten çok üzüntü duyduğumu söylemek istiyorum. Böyle bir durum Antalya ve Altın Portakal adına utanç verici bir durumdur ve kabul edilemez. Maalesef, Halkın Portakalı sözleriyle, üç-dört sponsor bile bulamama beceriksizliğiyle, belediyenin personel sayısını ikiye katlayarak, hesapsız davranıldığı için böyle olmuş. Ben sadece sinema camiasına belediye ve Altın Portakal adına üzüntülerimi bildirmek istiyorum. Sinemaya, sanatçılara yapılan bu saygısızlığı en kısa zamanda telafi edeceğiz ve inşallah artık böyle bir saygısızlık Altın Portakal tarihinde bir daha yaşanmayacak” şeklinde konuşmuştu.

500 BİN LİRA ÖDENDİ

Geçtiğimiz günlerde ödenmeyen paralar hak sahiplerine ödendi. “En İyi Film”, “En İyi Yönetmen”, “En İyi İlk Film”, “En İyi Senaryo”, “En İyi Görüntü Yönetmeni”, “En İyi Belgesel”, “En İyi Müzik”, “En İyi Kısa Film” ve “En İyi İlk Belgesel” dallarında ödül kazananlara yaklaşık 500 bin liralık ödeme yapıldı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.