Başkan Türk’e Kutlama Ziyaretleri Sürüyor

Başkan Türk’e Kutlama Ziyaretleri Sürüyor
Mersin’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Mehmet Fazıl Türk’e kutlama ziyaretleri sürüyor. MTSO ve Tüm Muhtarlar Derneği’nin yönetimleri de Türk’ü ziyaret ederek, yeni dönemde başarılar dilediler.

- Mersin’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Mehmet Fazıl Türk’e kutlama ziyaretleri sürüyor. MTSO ve Tüm Muhtarlar Derneği’nin yönetimleri de Türk’ü ziyaret ederek, yeni dönemde başarılar dilediler.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Meclis Başkanı Mahmut Arslan, Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut ve Yönetim Kurulu üyeleri, Eş Başkan Türk’ü makamında ziyaret ettiler. Ziyarette konuşan MTSO Başkanı Aşut, Türk’ü kutlayarak, Mersin iş dünyasının beklentilerini anlattı. Sanayicileri Mersin’e çekmek için imar planlarının en kısa sürede tamamlanması gerektiğini kaydeden Aşut, oda olarak bu sorunun çözümünde ve kent yararına olan her konuda destek vereceklerini belirtti.

Türk de birliktelik ve dayanışmayı temsil eden sivil toplum örgütlerinin demokrasi ve yönetsel açıdan önemli olduğunu ifade etti. İşadamı ve sanayicilerin sorunlarının çözümü için üzerlerine düşen görevleri yerine getirmeye hazır olduklarını dile getiren Türk, bazı sosyal ve toplumsal sorunların çözümünde de işadamı-yerel yönetimler birlikteliğine ihtiyaç olduğunun altını çizdi. Mersin’de madde bağımlılığı ile ilgili son dönemde ciddi artışlar tespit edildiğini aktaran Türk, “Yerel yönetimler ve sizler gibi kent dinamikleri bu konuda ortaklaşa projeler üretmeli. Gençleri madde bağımlılığından kurtaracak ve buna başlamayı önleyecek tedbirler alınmalı. Bu konuda Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin bir çalışması olduğunu biliyorum. İşadamı ve sanayicilerin desteğiyle meslek kursları açıldı ve bu gençler sokaktan alınıp meslek kurslarına yönlendirildi. Sanayici ve işadamları da kursları tamamlayanlara istihdam garantisi verdi. Böylece hem bu gençlere güzel bir gelecek kapısı açıldı hem de uyuşturucu ağına daha fazla çocuğun yakalanması engellenmiş oldu. Bunun gibi projelerde sizlerden gerekli desteği sağlayacağımıza inanıyorum” dedi.

Tüm Muhtarlar Derneği Başkanı Ali Gülgen de yönetimiyle birlikte Eş Başkan Türk’ü ziyaret ederek kutlayanlar arasında yer aldılar. Dernek Başkanı Gülgen, son 5 yılda birlikte önemli çalışmalara imza attıklarını belirterek, geçen dönemde Akdeniz Belediyesi’nden gördükleri desteğin artarak devam edeceğine inançlarının tam olduğu kaydetti.

Muhtarların yurttaş-devlet diyalogunun ilk basamağı olduğunu hatırlatan Başkan Türk ise bu açıdan muhtarların çok önemli ve zor bir görevi üstlendiklerini vurguladı. İlk defa muhtar seçilenlere başarı dileyen Türk, “Yeni seçilen arkadaşlarımız, yeniden seçilen muhtarlarımızın deneyimlerini mutlaka gözlemleyecektir. Önceki dönemde olduğu gibi muhtarlarımızla ortaklaşacağız, toplantılar düzenlemeye devam edeceğiz ve kendi sınırlarımız içerisindeki bütün muhtarlarımızın tespitlerini esas alacağız. Onların mahallelerdeki sorunları bizim sorunlarımızdır. Tüm çalışmalarımızda bu sorunları ve tespitleri gözeterek planlama yapacağız” diye konuştu.

BAŞKAN TÜRK’E KUTLAMA ZİYARETLERİ SÜRÜYOR

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.