Başkan Türkmen: “İlham Alan Bir Toplum Asla Savaş Çıkarmaz”

Başkan Türkmen: “İlham Alan Bir Toplum Asla Savaş Çıkarmaz”
Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, 1 Eylül Barış Günü nedeniyle Beylerbeyi sarayında açılan sanat bienalinin açılışını yaptı. Barışa destek vermek için metrelerce uzunlukta yere serine beyaz beze imza atan Türkmen, “İlham alan bir toplum asla savaş ç

- Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, 1 Eylül Barış Günü nedeniyle Beylerbeyi sarayında açılan sanat bienalinin açılışını yaptı. Barışa destek vermek için metrelerce uzunlukta yere serine beyaz beze imza atan Türkmen, “İlham alan bir toplum asla savaş çıkarmaz” dedi.

Üsküdar’da bulunan Beylerbeyi Sarayı 1 Eylül Barış Günü nedeniyle düzenlenen ilginç bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Dünyanın farklı ülkelerinden ve Türkiye’den 25 sanatçının eserinin yer aldığı resim sergisi Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen tarafından açıldı. Türkmen, Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler ile birlikte serginin kurdelesini kestikten sonra barışa destek vermek için yere serilen beyaz beze imza attı.

Açılışın ardından bir konuşma yapan Türkmen, barış şehri Üsküdar’da böyle bir etkinliğe ev sahipliği yapmaktan duyduğu mutluluğu ifade ederek, “Bir hafta boyunca Üsküdarlılarla, İstanbullularla, dünya ile bu güzellikleri paylaşacak, üzerinde konuşacağız ve konuşturacağız. Ancak bu bienal bir başka. Sergide göreceğimiz her bir çalışma bize olumlu dünyamızdan ilhamla yapılan her bir çalışma bize başka şeyler de söyleyecek. Ne diyecek. Sanat toplumun ruhudur. Ve ilham alan bir toplum asla savaş çıkarmaz” dedi.

Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler ise, “Her zamankinden daha fazla barışa ihtiyacımız var. Şuan dünyanın farklı yerlerinde yapılan savaşlar nedeniyle kadınlar ve çocuklar hayatını kaybediyor” şeklinde konuşarak savaşların sona ermesi temennisinde bulundu. Uluslararası Sanat Formu Başkanı Rovena Ulyane Tuzcuoğlu, “Dünyadan sanatçı arkadaşlarımız ve yerli sanatçı arkadaşlarımız eserlerini açtık burada. Bizim amacımız insanlara ilham vermek. Eğer inanıyoruz ki insanlar bizim eserlerimizden ilham alırsa, ilham alan insanlar savaş çıkarmaz. Burda farklı ülkelerde 25’de fazla sanatçı arkadaşımızın eseri var. Bu sergi 7 Eylül’e kadar sürecek” dedi.

Konuşmaların ardından ise dans gösterisi açılışa gelenler tarafından ilgi ile izlendi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.