Başkan Türkmen’den “Validebağ” Açıklaması

Başkan Türkmen’den “Validebağ” Açıklaması
Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, tartışmalara neden olan Validebağ Korosu girişine yapılacak olan cami çalışmasıyla ilgili, “Arsanın mülkiyeti Üsküdar Belediyesi’ne aittir ve planda cami alanı olarak ayrılmıştır. İnşaatın koruya taşacak hiçbir yan

- Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, tartışmalara neden olan Validebağ Korosu girişine yapılacak olan cami çalışmasıyla ilgili, “Arsanın mülkiyeti Üsküdar Belediyesi’ne aittir ve planda cami alanı olarak ayrılmıştır. İnşaatın koruya taşacak hiçbir yanı yoktur” dedi.

Üsküdar’da Validabağ Korusu girişinde yapılması planlanan cami inşaatının bir grup vatandaş tarafından protesto edilmesi üzerine Üsküdar Belediyesi konuyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Belediye tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Üsküdar Altunizade Mahallesi Raufpaşa Sokak 34 numarada yapılmak istenen ruhsatlı plan projeli küçük bir cami inşaatını bir grup vatandaş engellemek istiyor. Günlerdir basını arayan ve cami inşaatını protesto etmek için yasal olamayan yollara baş vuran vatandaşlar araçlarını cami arsasına bırakarak engellemeyi sürdürüyorlar” denildi.

Konuyla ilgili bilgi veren Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, hayırsever bir vatandaş tarafından yapılan cami inşaatının 167 pafta 1313 ada ve 197 parselden oluştuğunu uygulamanın imar planında dini tesis olarak geçtiğini bildirerek, “Burada oturan sakinlerin cami inşaatı talepleri olmuştur. Hayırsever bir vatandaşımızda bu ihtiyacı üstlenmiştir. 24.09.2014 tarihinde belediyemiz tarafından inşaat ruhsatı verilmiştir. Arsanın mülkiyeti Üsküdar Belediyesi’ne aittir ve planda cami alanı olarak ayrılmıştır. İnşaatın koruya taşacak hiçbir yanı yoktur. Tamamen korudan ve yollardan çekme mesafelerine uyulmuş, ruhsata bağlı bir cami projesidir. Mahkeme kararlarına rağmen yapılan bir çalışma yoktur. İnşaatın yapımını durduracak herhangi bir yargı kararı da yoktur” dedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.