Başkan Tütüncü Romanya'da

Başkan Tütüncü Romanyada
Kepez Belediye Başkanı ve Akdeniz Belediyeler Birliği (AKBB) Başkanı Hakan Tütüncü, bir dizi resmi temaslarda bulunmak üzere 6 kişilik bir heyetle Romanya'ya gitti.

- Kepez Belediye Başkanı ve Akdeniz Belediyeler Birliği (AKBB) Başkanı Hakan Tütüncü, bir dizi resmi temaslarda bulunmak üzere 6 kişilik bir heyetle Romanya'ya gitti.

Başkan Tütüncü'nün iki gün sürecek olan Romanya programı, Türkiye Cumhuriyeti Bükreş Büyükelçiliği'nde Büyükelçi Osman Koray Ertaş'ın kabulü ile başladı. Başkan Tütüncü, birlik olarak belediye başkanlarının uluslararası deneyimlerime katkı sağlamak istediklerini belirterek, "Uluslararası ziyaretleri, ikili ilişkilerin gelişmesine katkı sağlaması ve yöneticilerin vizyonunun gelişmesi bakımından önemli buluyorum" dedi. Başkan Hakan Tütüncü, Romanya'da yapacakları resmi görüşmelerin geleceğe dönük güzel adımlar atılmasına vesile olacağını da kaydetti.

Türk heyeti ve Büyükelçi Ertaş, daha sonra Romanya hükümetinin bakanları ve temsilcileriyle heyetler arası resmi bir görüşme gerçekleştirdi. Başkan Tütüncü görüşmelerde yaptığı konuşmada, geçtiğimiz aylarda kendisini ziyaret eden Romanya Belediyeler Birliği Başkanı Florıan Dudu'nun, iki ülke belediyeleri arasında bir iletişim başlatılmasının yararlı olacağını ifade ettiğini anımsattı.

Dudu'nun, davetine kabul ederek resmi temaslarda bulunmak amacıyla Romanya'ya geldiklerine değinen Başkan Tütüncü, "Dost ve kardeş ülkelerle geliştirdiğimiz ilişkileri, Romanya gibi bir dost ülkeyle de gerçekleştirmek arzusundayız. Tecrübelerin paylaşımı başta olmak üzere kardeş belediye çalışmaları da bu anlamda çok önemli olacaktır. Bu görüşmelerimiz Romanya yerel yönetimleri ile Türkiye yerel yönetimleri arasındaki ilişkilerin şekline de yön verecektir" açıklamasını yaptı.

Hükümet temsilcileri de Romanya Başbakanı Victor Ponta'nın iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesi için gerekli çabayı gösterdiğini belirterek, Türkiye ile işbirliği yapan ya da kardeş olan 35 belediye bulunduğunu, Türkiye ile olan ilişkilerin gelişmesi sonucunda Romanya'da Türk yatırımının arttığı, bu temasların sonrasında da iki ülke belediyeleri arasında işbirliği ve kardeşlik protokolü imzalanacağına inandıklarını bildirdiler.

İŞ ADAMLARI VE BELEDİYE BAŞKANLARIYLA BULUŞTU

Bükreş Valisi Paul Nicolae Petrovan'la da görüşen Başkan Hakan Tütüncü, daha sonra 350 üyesi olan Romanya-Türkiye Sanayi ve Ticaret Odası'nın onurlarına verdiği akşam yemeğine katıldı. Başkan Tütüncü, Romanya'nın iş adamları ve belediye başkanlarıyla iki ülke yerel yetimleri arasında yapılabilecek ortak çalışmalar ve ticari ilişkilerle ilgili fikir alışverişinde bulundu. Başkan Tütüncü, yemekte Erasmus Programı ile Romanya'ya eğitime gelen Antalyalı öğrencilerle de sohbet etti.

BAŞKAN TÜTÜNCÜ ROMANYA'DA

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.