Başkan Uysal İle Chp’liler Arasında Söz Düellosu

Başkan Uysal İle Chp’liler Arasında Söz Düellosu
Zonguldak’ın Ereğli ilçesi belediyesinin 2015 yılı Nisan ayı olağan meclis toplantısının ilk oturumu yapıldı. Toplantıda CHP’li meclis üyelerinin belediye yönetiminin ilk bir yılında ilçeye hizmet get...

Zonguldak’ın Ereğli ilçesi belediyesinin 2015 yılı Nisan ayı olağan meclis toplantısının ilk oturumu yapıldı. Toplantıda CHP’li meclis üyelerinin belediye yönetiminin ilk bir yılında ilçeye hizmet getirmediği iddialarına Belediye Başkanı Hüseyin Uysal yanıt verdi.

Kdz. Ereğli Belediyesi’nin 2015 yılı Nisan ayı meclis toplantısının ilk oturumu bu gün saat 10.00’da Atatürk Kültür Merkezi Nikah Salonu’nda yapıldı. Toplantıda 12 gündem maddesinden dokuzu görüşülerek karara bağlandı. Mecliste yapılan yeni dönem encümen üyesi seçimlerini AK Parti gurubunun oyları ile Halil Bozkuş, Sabri Dinç ve Hasan Pınarcık kazandı. Yapılan seçimlerde bir yıl süre ile Hukuk İşleri Komisyonu’na AK Parti’den Salih Kumaş,, Ayhan Atay, Mehmet Erdoğan, CHP’den Mustafa Başhan, Osman Yavuz, Plan Bütçe Komisyonuna AK Parti’den Mustafa Şentürk, Sezai Meriç, Ihsan Yazıcıoğlu, CHP’den Sibel Yıldız ve Coşkun Öztürk, İmar Komisyonu’na AK Parti’den Yusuf Kalay, Eyüp Karaaslan, Fevzi Ekşi, CHP’den Kemal Özer ve Sertan Ocakçı seçildi.

ÖZYAĞCI; “EREĞLİ’YE BİR ÇİVİ ÇAKILMIŞ POZİSYON YOK”

Meclis toplantısında faaliyet raporunun slayt gösterimi eşliğinde anlatımının ardından CHP’li Belediye Meclis Üyesi Özkan Özyağcı ile Cumhur Nalcı söz istedi. İlk olarak konuşan CHP’li Belediye Meclis Üyesi Özkan Özyağcı, Ereğli Belediyesi’nin bir yıllık faaliyetlerinin bir çocuğunun kendi dönemlerinde planlananlardan ibaret olduğunu geri kalan dönemin ise tamir ile geçirildiğini ifade etti. Özyağcı konuşmasında “2014 yılına kadar CHP’li belediyenin yaptığı faaliyetlerin ardından göreve gelen yeni yönetim eski faaliyetleri askıya aldı. Şu anda onun cısını bütün Ereğli çekiyor. Bir örnek vereyim; çarşı üstünün kapatma işi iptal edilmiş, parası asfalta aktarılmış. Bizim yılda 60-70 bin asfalt döktüğümüz yerde yeni yönetim 13 bin ton asfalt dökmüştür. Geçmiş dönemde kapalı pazaryeri, piknik alanları, halı saha yapımları ve bu dönemde sizin yaptıklarınız piriz değiştirme ve ampul takmaları. Ama şu ana kadar Ereğli’ye bir çivi çakılmış pozisyon yok. Eğer bize de ihtiyaç varsa hep beraber gidelim, gideceğimiz yerlere. Bu faaliyet raporundaki 3 aylık dönem bize, geri kalan 9 aylık dönem size aittir. Bizim yaptığımız AVM binasına belediye binası yapmak için kablo çekmişsiniz, 10 bin ton sıcak asfalt, inşaat malzemesi ve hazır beton almışsınız. Koskoca 110 bin nüfuslu Ereğli’ye yapılan faaliyet 9 ayda bu” dedi.

NALCI: “KENDİ PARTİNİZİN ANKETİNDE %83 BAŞARISIZ ÇIKTINIZ"

Özyağcı’nın ardından söz alan CHP’li belediye meclis üyesi Cumhur Nalcı da mevcut belediye yönetimi eleştirirken zaman zamanda Tİ’ye aldı. Nalcı seçim döneminde iş başına gelir gelmez su fiyatlarını düşüreceğini söyleyen belediye yönetiminin gereğini yapmayarak halka yalan söylediğini ifade etti. Nalcı konuşmasında şunları söyledi;

“Ereğli’de kavga var, biz gelince kavgayı bitireceğiz’ dediniz, daha altı ay geçmeden kendi meclis üyelerinizle birbirinize girdiniz. Meclis üyelerinize ‘kişisel çıkar peşinde koşan menfaatçiler’ dediniz. Menfaatler nelerdir, açıklamadınız. Ramazan ayında feshane diye bir şey kurdunuz, elinize yüzünüze bulaştırdınız ve şimdi ihaleyi verdiğiniz kişiyle bile mahkemeliksiniz. Seçildiğinizin 5. ayında halktan özür dilemek zorunda kaldınız. Nazi propaganda bakanı Gobels’in ’’Kültür deyince elim silahıma gidiyor’’ sözüne nispet yaparcasına, gelir gelmez yurt içinde ve dışında slogan olmuş yazıları kaldırdınız. Sevgi kelimesi mi, Barış kelimesi mi sizi rahatsız etti? Anlamadık. Bir yıl önce burada bütün meclis üyerinizle beraber ‘artık festival yapmayacağız, bu parayı eğitimde kullanacağız’ dediniz. Şimdi ne değişti de festival yapmaya karar verdiniz? Anlamadık. Bir yıldan beri sosyal belediyecilik anlamında tek bir adım atmadınız. Başka dernek ve kurumların organizasyonlarını kendiniz yapıyormuş gibi göstermekten başka. Belediye içinde yaptığınız anlamsız personel değişiklerinden sonra her şeyi ile doğru işleyen bir belediyeyi işlemez hale getirdiniz. Basit bir çöp ihalesini bile nedendir anlamadık, beceremediniz. Bu ihale için iki müdür, bir başkan yardımcısı değiştirdiniz. Ne talep ettiniz de bu arkadaşlar imza atmadılar, çok manidardır. Türkiye tarihinde bir ilk, meclise kendi getirdiğiniz bir konuda kendiniz red kararı verdiniz. Fenomen oldunuz. 5 cm karda Ereğli Devlet Hastanesi’nin yolunu bile açık tutmayı beceremediniz. ‘Neden?’ diye sorduk, ‘Antalya’dan teşekkürler geliyor bize’ dediniz, anlayamadık.

Eski hastane arazisinin üniversite kampüsü olması ile ilgili önerge verdik, sizi destekledik, fakat siz birkaç tane bakanın eline dosya tutuştururken, fotoğraf çektirmekten başka gelişme gösteremediniz henüz. Tabi iyi şeylerde yaptınız. Yine bu mecliste matematik bilimine iki adet muhteşem teori soktunuz. İlk olarak ‘her zaman bir artı bir iki etmez’ dediniz. Daha dünya matematik çevreleri şoku atlatamadan geçen mecliste ‘çeşitgen’ diye bir geometrik şekil icat ettiniz. Sizi tebrik ediyor ve Nobel bilim ödülüne aday gösteriyoruz. Sonuç olarak koskoca bir yılın sonunda gerek belediye temel alt yapı hizmetleri konusunda, gerekse sosyal belediyecilik konusunda sınıfta kaldınız. Ereğli’nin bir yılını maalesef boşuna harcadınız. Kendi partinizin yaptırdığı belediye hizmetleri memnuniyet anketinde bile %83 başarısız çıktınız.”

UYSAL: “ÇİVİ BİLE ÇAKILMADI ELEŞTİRİSİ HAKSIZLIK”

Özyağcı ve Nalcı’nın bu eleştirilerine yanıtı ise Belediye Başkanı Hüseyin Uysal verdi. Ereğli belediyesinin ‘Hiçbir şey yapmadı, bir çivi bile çakmadı’ eleştirisinin haksızlık olduğunu belirten Uysal, yapılan hizmetlerin görülmesi gerektiğini söyledi. Uysal konuşmasında “ Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal da bu konuşmaların ardından söz alarak yapılan iyi şeyler olduğunu teşekkür beklerken eleştirildiklerini belirtti. Çivi çakılmadı sözüne tepki gösteren ve belirli noktalarda yapılan kaldırımlara dikkati çeken Uysal’ın açıklamaları şu şekilde: “Yalnız ikisi de aslında Özkan Bey kendi söylediğini ilk başta kullandığı cümleyi arkasından yaptığı konuşma ile teyit etti. Örneğin dedi ki; ‘faaliyetler askıya alındı’ dedi. Yani biz yapılan faaliyetleri durdurmuşuz gibi bir algı yaratmaya çalıştı.Sonra da en son cümlesinde 12 maddelik Fen İşlerinin yaptığını 8’ini zaten bize ait, 4’ünü siz yaptınız. Demek ki bizler belediyecilik anlayışımız yapılan güzel hizmetleri devam ettiriyoruz.

Yapılan işlerden örneğin; AVM ile ilgili yapılan binayı biz belediye hizmet binasına çevirdik. Burada ki amaç şuydu; halkın belediye merkez binası, pazaryeri ve tansa üçgeninde gezip de zaman kaybetmesi tek çatı altında toplayarak hizmetlerin daha organize daha güzel yapılmasını sağladık. Halkımız da bundan son derece memnundur. İkincisi; çarşı üstünün kapatılması. Evet, biz bundan vazgeçtik, halkımız için biz asfalt yol döktük. Çarşı üzerinin kapatılması hem emniyet, hem estetik hem de bakım açıdan sıkıntılı idi. Diğer şeyleri de üzülerek izliyorum; ‘bir çivi bile çakmadınız’ dediniz ben gerçekten teşekkür etmiyorum ama bu kadar da art niyetli bakmanızı hayretle karşılıyorum. Hiç değilse yaptığımız bazı işleri ‘güzel yaptınız, teşekkür ederim’ demenizi beklerdim.

“İNSAN ODAKLI ÇALIŞIYORUZ”

Örneğin Akbank’ın önündeki cadde, oradaki cadde insanların yürümesi için, biz her zaman yayaların yürüyeceği, makinelerin değil insanların rahat yürüyeceği yollar yaptık. En azından bunlara teşekkür edebilirdiniz. Adidas’ın arkasındaki yayalaştırma çalışmalarımız devam ediyor. Bizim için önce insan, çünkü biz her zaman ‘insanı yaşat ki devlet yaşasın’ demişizdir. Fakat siz bunları görmek istemiyorsunuz. Örneğin her şeyi yaptık yıktık gibi bir algı yaratıyorsunuz. Biz acaba neyi yıktık? Bir, kantarın orayı yıktık evet. Orasını önümüzdeki günlerde de mesire alanı olarak plajlarımıza ilave edilecek.

“EREĞLİ’DE KAVGA BİTTİ”

Başka neyi yıktık? Metruk olan bütün binaları yıkıyoruz, yıkmaya da devam edeceğiz. Cumhur arkadaşımız da ‘sosyal belediyecilik adına kavga ediyorsunuz’ dedi. Kavga etmiyoruz, kavga bitti. Ereğli ilçesinin kavga ile anılan bir ilçe olmasını istemiyoruz. Ramazan ayında 60 bin vatandaşımız kardeşlik soframızdan faydalandı. Sosyal belediyecilik adına ben başarılı olduğumuzu düşünüyorum. Örneğin engelli koordinasyon merkezi kurduk, 3 Aralık’ta belki de Türkiye’ye örnek olacak şekilde kutladık. İlk defa Şeb-i Aruz törenlerini kutladık. Ramazan ayında şenlikler oldu, evde muhtaç ailelere aceze yardımlarımız devam ediyor. Temizlik işlerimiz ihtiyacı olanların ihtiyaçlarını karşılamaya devam ediyor. Fotoğraflar konusunda da ben gayet güzel fotoğraflar verdiğime inanıyorum. Teşekkür beklemiyorum ama ‘çivi çakmadınız’ demek bence haksızlık. Bir baştan bir başa değişiyor. Sizlerin 40 yıldır Kırmacı’da çöplüğe elinizi bile sürmediniz. Biz çöplüğe zemin etütleri yaptırdık, kayan yolumuzu yaptırdık. İnşallah en kısa zamanda bu yıl oraya başlayacağız. O bölgeye bisiklet yolları da açacağız. Köseağzı’na inen, yılların dert olan yolu da düzelteceğiz.”

Ereğli Belediye Meclisi kalan gündem maddelerini görüşmek üzere yarın tekrar toplanacak.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.