Başkan Yavaş Baski Yetkilileri İle Toplantı Yaptı

Başkan Yavaş Baski Yetkilileri İle Toplantı Yaptı
Balıkesir’in Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi (BASKİ) Sındırgı Şube Şefi Ergün Cengiz ve BASKİ personeli ile Belediye Otelinde bir toplantı gerçekleştirdi.

- Balıkesir’in Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi (BASKİ) Sındırgı Şube Şefi Ergün Cengiz ve BASKİ personeli ile Belediye Otelinde bir toplantı gerçekleştirdi.

Sındırgı’da BASKİ Sındırgı Şube Şefliğine bağlı personelle bir araya gelen Başkan Yavaş, endeks okuyanlara bir sıkıntı olduğunda mutlaka çözmeleri gerektiğini belirterek; “Belediyenin, belediyeciliğin biz belediyeciyiz kardeşim diye kendimizi savunmamız lazım. Endeks okuyan arkadaşlar para işi zordur, ödemek zordur. 1 lira dahi gelse ekstra bir farklılık gelse bunu size eksi olarak yansıtır. Nedir parası demez. Onun için bunları anlatma yoluna gidin. Olay değişiyor farklı bir şeyler çıkabiliyor. Çıktığı anda orada onu rahatlatacak olan sizlersiniz. Ben ilgileneyim ablacığım deyip telefonla faturayı çekip bakın araştırın birde geri dönün o teyzeye, ablaya. Abla ben sizin işi hallettim yanlışmış deyip geçin. Bu tür şeyler çok önemli. Vatandaşa davranış, duyarlılık bizim işimizi yapmak kadar önemli. İşimizi tam yaparız ama davranışımızı eksik olursa bize bunlar eksi olarak geri döner. Vatandaşımız mutsuzsa bende mutsuz olurum işin özü bu. Onun için asla bahane üretmeyeceğiz ve insanlarda ki bu eksiyi artıya dönüştüreceğiz” dedi.

BASKi’nin kırsal mahallelerde çalışmalarına devam ettiğini kaydeden Başkan Yavaş; "Kürendere, Derekören, Süller ve Alayaka mahallesinde BASKİ çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Başkan Yavaş, Kürendere mahallesinde 400- 500 milyarlık bir iş. Şimdiye kadar kanalizasyonların vatandaşın kullandığı dereye akarken şuanda bakın müteahhit geldi çalışmalara başladı. Arkasından Derecekören mahallesinde su işi vardı arkadaşlar geldiler hallettiler. Kertil mahallesinde yıllardır kanalizasyonda sıkıntı var dedik gelip hallettiler. Süller ve Alayaka mahallelerinde sondaj çalışmaları yapılıyor. Yapılan çalışmaları paylaşalım. Bunlar paylaşıldığında toplum ne kadar bilgilenirse o kadar size yakın olur. Vatandaşın gönlünü fethetmeye yoluna gideceğiz. Esnaflık yapacağız memurluk yapmayacağız. Bugün el öptüren değil, el öpen bir devlet var. Bu önemli. Biz vatandaşın parasıyla buradayız. Onun imkânıyla buradayız onların namına iş yapıyoruz” dedi.

Kırsal mahallelerde su saatlerine sayaç takılmasıyla ilgili olarak açıklama yapan Başkan Yavaş: "Su sayaçlarının takılmasının sebebinin su tüketiminin kontrolü maksatlı. Alttaki abone çok su kullanırken ve üstteki abone sıkıntı çektiğinden dolayı yapıldı. Yoksa kırk kuruşa, on kuruşa buraya gidip o saat okunmaz. Ama bunu anlatacak olan sizlersiniz” şeklinde konuştu.

Toplantı sonunda Başkan Yavaş, BASKİ personelinin sorunlarını dinledi.

(TS-

BAŞKAN YAVAŞ BASKİ YETKİLİLERİ İLE TOPLANTI YAPTI

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.