Başkan Yılmaz’dan 3 Dilde Öğretmenler Günü Mesajı

Başkan Yılmaz’dan 3 Dilde Öğretmenler Günü Mesajı
Siverek Belediye Başkanı Avukat Resul Yılmaz 24 Kasım Öğretmenler günü dolayısıyla Türkçe, Kürtçe, Zazaca bir mesaj yayımladı.

- Siverek Belediye Başkanı Avukat Resul Yılmaz 24 Kasım Öğretmenler günü dolayısıyla Türkçe, Kürtçe, Zazaca bir mesaj yayımladı.

Uzun yıllar öğretmenlik yapan Belediye Başkanı Yılmaz yayımladığı mesajında şu bilgilere yer verdi:

"24 Kasım hüzünlü bir sonbahar günü değildir sadece. Her birimizin hayatında silinmez izler bırakan, unutulmaz anılarımızın mimarları öğretmenlerimizin günüdür aynı zamanda 24 Kasımlar. İnsanlığın tüm erdemlerini körpecik beyinlere, yüreklere bir arkeolog titizliği ile taşıyan gönül emekçileridir öğretmenlerimiz.

Bu coğrafyalarda öğretmen olmak ayrıca bir çiledir. Kar kışta yolları aylarca kapalı olan, tek gözlü odalarda bir bavulluk imkânsızlıklara eklenen hasretlere rağmen, dillerini bile anlamadığı minik yüreklere, geleceğe dair umut tohumları eken fedakâr öğretmelerimize şükranlarımızı bir vefa borcu olarak iletmek istiyorum” dedi.

Öğretmenliğin medeni değerlerde nebevi bir saygınlıkla yerini aldığını ifade eden Başkan Yılmaz, “Savaşların, çatışmaların ve adaletsizliklerin her gün biraz daha insanlığı yok ettiği dünyada evrensel barış, kardeşlik ve sevginin yılmaz öncüleri olmalıdır öğretmenlerimiz. İnsanlığın, nebevi idealleri taşıyan öğretmenlere tarih boyunca hiç bu kadar ihtiyacı olmamıştır. İyiye, güzele, özgürlüğe ve barışa dair değişimin ancak ve ancak, geleceği bu değerlerle inşa etme ideali taşıyan öğretmenlerin öncülüğü ile gerçekleşebileceğine inanıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle tüm öğretmenlerimizin en kalbi duygularla günlerini kutluyor saygı ve sevgilerimi sunuyorum” dedi.

BAŞKAN YILMAZ’DAN 3 DİLDE ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.