Başkan Yılmaz'ın Seçim Gezileri

Başkan Yılmazın Seçim Gezileri
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, seçim çalışmaları kapsamında Ayvacık ilçesinde vatandaşlarla ve partililerle bir araya geldi.

- Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, seçim çalışmaları kapsamında Ayvacık ilçesinde vatandaşlarla ve partililerle bir araya geldi.

AK Parti Samsun İl Başkanlığı organizasyonu ve Ayvacık İlçe Başkanlığı’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen programa Başkan Yılmaz’ın yanı sıra İl Başkanı Fuat Köktaş, İl Başkan Yardımcısı Emine Karaçuha Yılmaz, il ve ilçe yöneticileri ile yönetim kurulu üyeleri, il ve ilçe kadın ve gençlik kolları yöneticileri ve üyeleri, il ve ilçe meclis üyeleri, belediye başkan aday adayları ve çok sayıda partili satıldı.

AK Parti Aycacık İlçe Teşkilatı’nın ev sahipliği yaptığı kahvaltıda partililerle bir araya gelen Başkan Yılmaz ve İl Başkanı Köktaş burada birer konuşma yaparak Ayvacıklılara seslendiler.

KÖKTAŞ: “BÖLGESİNDE VE DÜNYADA SÖZÜ GEÇEN BİR ÜLKE OLDUK”

İl Başkanı Köktaş, “AK Parti iktidarı olarak eğitimde, sağlıkta, adalet ve emniyette, sosyal politikalarda ulaşımda, enerjide attığımız o büyük adımlarla büyük reformlarla, insanımızı daha da yücelttik, daha fazla refahla buluşturduk, buluşturmaya da devam ediyoruz” dedi.

Yapılan büyük hizmetler, okullar, üniversiteler, hastaneler, adalet sarayları, barajlar, yollar, hızlı trenler, konutlar, köprüler ve daha birçoklarıyla ülkenin yeniden ve daha sağlam bir şekilde imar edildiğini belirten Köktaş sözlerine şöyle devam etti: “Biz, sadece 11 yılda yıllardır birikmiş sorunları çözüm yoluna koymakla kalmadık; Türkiye’yi daha da büyütmenin, daha da yüceltmenin, soframızdaki ekmeği, çocuklarımızın gözündeki umut ışığını daha da çoğaltmanın samimi mücadelesi içinde olduk. Türkiye, son 11 yıldır, AK Parti'nin oluşturduğu istikrar ve güven ortamının olumlu neticelerini somut olarak alıyor. Güçlü, kararlı, planı ve projesi olan, vizyonu olan hükümetimiz, tesis ettiği istikrar ve güven ortamıyla, Türkiye’ye ilkleri yaşatıyor; Türkiye’yi rekorlarla buluşturuyor. Bakınız, 11 yılda, Türkiye ekonomisini 3 kattan fazla büyüdü. 230 milyar dolar olarak devir alınan Türkiye ekonomisinin hacmi, şu anda 786 milyar doları aşmış vaziyette. Türk Lirası olarak, 2002 yılında 350 milyar lira olan milli gelirimiz, şu anda 1 trilyon 417 milyar lirayı aşmış durumda. Türkiye’nin IMFye 23,5 milyar dolar borcu vardı, tamamı ödendi, sıfırlandı, IMF’e kredi açan ülke konumuna yükseldik. Artık yardım alan değil yardım eden ülke haline geldik. Şunu özellikle ifade etmek istiyorum: Türkiye, bizim çabalarımız sayesinde, eskiye oranla, bölgesinde ve dünyada sözü çok daha fazla dinlenen, tezleri çok daha fazla dikkate alınan, bölgesinin lideri bir pozisyona gelmiştir. Önemli bir seçim olan 30 Mart yerel seçimlerine hızla yaklaşıyoruz. Bu süreçte bir olarak, beraber olarak, iri olarak, diri olarak, inşallah, bu seçimden de büyük bir zafer ile sadıktan çıkacağız.”

“KÖYLERİN DE ŞEHİR KONFORUNA KAVUŞMASI GEREKİYOR”

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz da Başbakan Erdoğan tarafından verilen talimat ve sonrasında meclisten çıkan kanun ile sayısı 16 olan Büyükşehir Belediye sayısının 30’a çıkartıldığını anımsatarak, “Başbakanımız özellikle köylerimize ve kırsal yerleşim birimlerine yapılan hizmetlerin çeşitli kurumlar aracılığı ile denendiğini söyledi. Gerçekten de birçok teşkilat kuruldu hizmet için. Elbette hepsi kendi döneminde önemli hizmetler de gördü. O dönemlerin ihtiyaç duyduğu ölçekteki hizmetleri yaptılar. İşte en son AK Parti iktidarından sonra Başbakanımız bu bizi hedefimize götürmüyor dedi. Türkiye’de şehirler başarılı oluyor, güzel, yaşanabilir, gelişip değişen şehirler yaratılabiliyor ama bu da köylerin boşalması gibi bir problem doğuruyor. Yani ihtiyaçları karşılanmamış, ya da yetersiz kalmış kırsal kesim insanı şehirlere hücum ediyor, şehirlerde yaşamayı tercih ediyor. Demek ki köylerimizi de şehirlerdeki konfora kavuşturmak ve geliştirmek, yaşanabilir hale getirmek lazım. Onun için bu özel idareleri güçlendirelim, bu özel idarelerin meclislerini tamamen demokratik bir platformda çalışan, o köylerin içinden çıkmış, o köylerin insanlarını bu meclise getirelim ki oralardaki problemler daha iyi değerlendirilir denildi. Bu haliyle yaklaşık 7-8 sene önemli işler yapıldı ama yeterli olmadı. Başbakanımız bu yine tam benim istediğim gibi olmadı, köylere gittiğimde hala bana su diyorlar, yol diyorlar, kanalizasyon diyorlar. O zaman dedi ki benim en önemli organizasyonum ne? Büyükşehirleri idare eden mekanizmalar tecrübe kazandı. Bir bilgi birikimi ve bir üretim kabiliyeti oluştu dedi. İşte bu birikim ve kabiliyet kapasitesini biz köylerimize de taşıyalım, İl Özel İdarelerini kaldıralım. Şehirde bir tana meclis olsun. O da Büyükşehir Belediye Meclisi olsun, Bu mecliste alınan kararlar da büyükşehir belediyesinde oluşmuş bilgi birikimi ile hızla köylere taşınsın denildi ve bu noktaya geldik” şeklinde konuştu.

AK Parti’nin üretime yönelik bir hizmet partisi olduğunu ifade eden Başkan Yılmaz, şöyle devam etti: “Biz bir sorumluluk bilinci ve hassasiyeti ile bu işlerin içindeyiz. Önümüzdeki zaman dilimi içinde Ayvacık ilçemizi değiştireceğiz. Ayvacık ilçesine bugüne kadar yapılmış bütün işlere müteşekkiriz. Biz bizden önce yapılanları küçümseyip önce yapılan işleri konuşmayacağız. Biz yapacaklarımızı konuşacağız. Biz ABD’den adam getirip Ayvacık’ı kalkındırmayacağız. Almanya’dan adam getirip de Aycacık’ta yapılacak olan işleri yaptırmayacağız. Biz her şeyi Ayvacık’ın çocuğu, Aycacık’ın insanı, Samsun’un insanı ile el ele verip yapacağız. Ayvacık gerçekten saklı bir cennet. Saklı cenneti daha da güzelleştirmek elimizde. Ben önümüzdeki günlerde Suudi Arabistan’da, Kuzey Irak'ta Türkiye’ye dönük olan turizm faaliyetlerinde heyetler gönderip Ayvacık’ı gezdireceğim. Yatırımcıları buralara çağıracağım.”

Kahvaltıdan sonra Orhangazi Mahallesi’nde esnaf ziyaretleri gerçekleştiren Başkan Yılmaz ve beraberindekiler öğlenden sonra ise açık hava toplantısı yapmak için Karşıdöngel köyüne geçtiler. Yılmaz, burada köy meydanında toplanan Karşıdöngel, Yeşilçam, Çarşıköy, Gültepe, Kazancılı ve Başalan köylerinden gelen vatandaşlarla bir araya geldi.

BAŞKAN YILMAZ'IN SEÇİM GEZİLERİ

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.