Başkent’te Aşçılar Yarışıyor

Başkent’te Aşçılar Yarışıyor
Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ankara Profesyonel Aşçılar Derneği ile Aşçılar ve Pastacılar Federasyonu tarafından ortaklaşa düzenlenen “1. Başkent Ulusal Aşçılar ve Pastacılar Şampiyonası” Altınpark’t...

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ankara Profesyonel Aşçılar Derneği ile Aşçılar ve Pastacılar Federasyonu tarafından ortaklaşa düzenlenen “1. Başkent Ulusal Aşçılar ve Pastacılar Şampiyonası” Altınpark’ta başladı.

Altınpark Anfa B Salonu’nda düzenlenen organizasyonun ilk gününde Ankara’nın çevre ilçelerinin katıldığı geleneksel yemek yarışması yapıldı. Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler ve Jeotermal Kaynaklar Dairesi Başkanlığı, Ankara Profesyonel Aşçılar Derneği ile Aşçılar ve Pastacılar Federasyonu tarafından düzenlenen şampiyonanın ilk gününde Ayaş, Bala, Beypazarı, Çamlıdere, Güdül, Haymana, Kazan, Kızılcahamam, Nallıhan, Pursaklar, Sincan ve Şereflikoçhisar olmak üzere toplam 12 ilçe yarıştı. İlçelerin yöresel yemeklerinin yapıldığı şampiyonada jüri üyeleri, ilçelerin yöresel yemeklerini tadarak en lezzetli mutfağı belirlemeye çalıştılar. Vatandaşların da ilgi gösterdiği şampiyonada ilçelerin birbirinden güzel yöresel yemek ve tatlıları ikram edilirken, aşçılar en lezzetli yemeği hazırlayabilmek için uğraş verdiler.

Üç gün sürecek olan şampiyonanın ödül töreni 24 Mayıs Pazar günü ATO Kongre Salonu’nda yapılacak.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.