Başkent’te Çimento Fabrikasında Patlama: 3 Ölü, 2 Yaralı

Başkent’te Çimento Fabrikasında Patlama: 3 Ölü, 2 Yaralı
Başkent’te bir çimento fabrikasında meydana gelen patlama sonucu, 3 kişi hayatını kaybederken, 2 kişi yaralandı.Olay, akşam saatlerinde Kazan İlçesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre; Saray Mah...

Başkent’te bir çimento fabrikasında meydana gelen patlama sonucu, 3 kişi hayatını kaybederken, 2 kişi yaralandı.

Olay, akşam saatlerinde Kazan İlçesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre; Saray Mahallesi’nde bulunan çimento fabrikasının üretim kazanında sıkışma meydana geldi. Fabrika çalışanları kazanda meydana gelen sıkışmaya müdahale ederken, kazanda oluşan yüksek ısıdan dolayı patlama yaşandı. Patlama sonrası fabrikanın genel müdür yardımcısı Orhan Özer, üretim şefi Haluk Bilge ve işletme personeli Bayram Altın olay yerinde hayatlarını kaybetti. İşletme müdürü Enis Tanju Oymak ve fabrika çalışanı Yasin Yıldırım ise yaralandı.

Diğer fabrika çalışanlarının ihbarı sonucu, olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Sağlık ekipleri, patlama sonucu yaralanan 2 kişiyi ambulanslarla Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürdü. Yaralılardan birinin sağlık durumunun ağır olduğu öğrenildi.

Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk ve Kazan Kaymakamı Murat Duru olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. Kazan Belediye Başkanı Ertük, fabrikadaki incelemelerinin ardından yaptığı açıklamada, “Maalesef çok elim bir kaza sonucu; çimento fabrikasının kazanındaki ham maddenin sıkışması sonucu, işçilerin tıkanıklığı açmak için dışarıdan müdahalesi sonucu bir patlama meydana geldi. Bu patlama sonucunda maalesef genel müdür yardımcımız, üretim müdürümüz ve ustabaşımız rahmetli oldu. 2 tane yaralımız var; onlar hastaneye sevk edildi. Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığımız 16 dakika içerisinde buraya intikal edip anında yangına müdahale ettiler. Vefat eden kardeşlerimiz, yangından dolayı değil, patlamadan dolayı vefat etti. Burası kurumsal bir firma; yeterli güvenlik tedbirleri alınmış durumda. Ama maalesef bir iş kazası sonucu 3 kardeşimiz rahmetli oldu. 2 yaralımız var; inşallah onlardan hayırlı bir haber alırız. Bu elim kaza sonucu rahmetli olan arkadaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum” ifadelerini kullandı.

“BİN SANTİGRAT DERECELİK ISI SONUCU OLAY YERİNDE RAHMETLİ OLDULAR”

Kazan Kaymakamı Murat Duru ise, “Gerçekten çok üzücü bir durumla karşılaştık. 3 tane rahmetli olan çalışanımız var. Birisi ağır olmak üzere 2 tane de yaralımız var. Gerçekten boğazımız düğümleniyor; çok üzüldüm. Allah rahmet eylesin diyorum. Hepimizin başı sağ olsun. Yüksek ısı sonucu, hammaddenin üzerlerine boşalması sonucu rahmetli oldular. Bin santigrat derecelik bir ısı sonucu olay yerinde rahmetli olmuşlar” diye konuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.