Başpınar'da Kuralar Çekildi

Başpınarda Kuralar Çekildi
Altındağ Belediyesi, Altındağlı vatandaşları ev sahibi yapmayı sürdürüyor. Başpınar Mahallesi’nde bulunan TOKİ konutlarında kura sevinci yaşanırken, Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki’nin katıldığı kura töreninde tam 101 aile, yeni evlerine kavuşman

- Altındağ Belediyesi, Altındağlı vatandaşları ev sahibi yapmayı sürdürüyor. Başpınar Mahallesi’nde bulunan TOKİ konutlarında kura sevinci yaşanırken, Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki’nin katıldığı kura töreninde tam 101 aile, yeni evlerine kavuşmanın mutluluğunu yaşadı.

Altındağlı vatandaşlar, Hüseyin Gazi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen kura çekimiyle, yepyeni ve modern bir hayata adım attı. Kura çekiminde büyük heyecan yaşayan hak sahiplerinden bazıları kurayı kendisi çekerken, bazıları ise kısmetini çocuklarının ve torunlarının elinde aradı.

101 AİLE YEPYENİ BİR HAYATA “MERHABA” DİYECEK

300’den fazla gecekondunun yıkıldığı alana inşa edilen Başpınar Mahallesi Toplu Konutları tamamlandı. Yaklaşık 24 bin metrekarelik alan üzerine kurulan toplu konutlar, 5 blok ve 474 daireden oluşuyor. Noter huzurunda gerçekleşen kura çekiminde, 3+1 daireler sahiplerini buldu.

VATANDAŞA KOLAYLIK SAĞLANDI

Başkan Tiryaki yaptığı konuşmada, Altındağlı vatandaşların modern yaşam alanlarına kavuşması için gece gündüz çalıştıklarını belirtti. Başpınar Mahallesi’nin giderek değer kazandığını söyleyen Tiryaki, Altındağ’da dönüşümün devam edeceği müjdesini de verdi. Başkan Tiryaki, “Tapusu olmayan Altındağlı vatandaşlara her türlü kolaylığı sağladık. Yıllardır kangren olan Altındağ’daki mülkiyet sorununu ortadan kaldırdık. Şimdi evleri teslim ediyoruz. Herkese hayırlı uğurlu olsun” dedi.

“BİZ HİZMETİ VEYSEL TİRYAKİ SAYESİNDE GÖRDÜK”

Yeni evinin kurasını çeken Halime Balaban, yıllardır hayal ettiği eve kavuştuğunu dile getirerek “Başkanımızdan Allah razı olsun. Bizden desteğini esirgemedi.” dedi. Altındağ’ın giderek geliştiğini ifade eden Balaban, bu sayede çocukların daha sağlıklı ortamlarda büyüyeceğinin de altını çizdi.

Bir diğer mahalle sakini Durmuş Ali Doğan ise TOKİ projelerinin bölgeye değer kattığını söyledi. Geçmişte Başpınar’da tek bir çivi bile çakılmadığına işaret eden Doğan, “Biz hizmeti Veysel Tiryaki sayesinde gördük. Başpınar Mahallesi değer gördü, hizmet gördü. Veysel Tiryaki ile uzun süre rafa kaldırılan bir proje tamamlandı. Gecekondudan kurtulduk, yeni evimize kavuştuk. Çok teşekkür ederiz” dedi.

BAŞPINAR'DA KURALAR ÇEKİLDİ

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.