Başsavcılıktan Adil Öksüz açıklaması

Başsavcılıktan Adil Öksüz açıklaması
Kırklareli Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ'nün hava kuvvetleri imamı iddia edilen Adil Öksüz'ün Kırklareli'nde görüldüğünün öne sürülmesi üzerine...

Kırklareli Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ'nün hava kuvvetleri imamı iddia edilen Adil Öksüz'ün Kırklareli'nde görüldüğünün öne sürülmesi üzerine açıklama yaptı.

Kırklareli Cumhuriyet Başsavcısı İlyas Yavuz tarafından yapılan açıklamada, "Bir takım yazılı ve görsel basında "FETÖ imamı Adil Öksüz'ün, yurt dışına kaçmadan önce Kırklareli ilinin sınır köyü Çeşmeköy'de, FETÖ'cü bir şirkete ait arazinin yanındaki boş bir bağ evinde saklandığı, daha sonra da Bulgaristan veya Yunanistan'a kaçtığı" şeklindeki haberler üzerine kamuoyumuzun bilgilendirilmesi adına iş bu basın açıklaması yapılması zarureti hasıl olmuştur" denildi.

Kırklareli Cumhuriyet Başsavcısı Yavuz, açıklamasında "13 Eylül 2016 tarihinde İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü E-Posta ihbar adresine Y.K.A isimli şahıs tarafından gönderilen ihbarda "Edirne'de Çeşmeköy ve Oba köyü arasında kalan 100 dönümlük tarla FETÖ'cüler tarafından satın alınıp, silah fabrikası yapılmak üzere bu tarlayı alan FETÖ'cüler tutuklanmış, bu şahıslardan biri Adil Öksüz'ün adını zikretmiş, "Adil bey gelecek, kontrol edecek', Adil Öksüz bu tarlada olabilir." şeklindeki iddialar üzerine Y.K.A. isimli şahsın Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca ifadesi alınmıştır. İddia konusu olaylar üzerine Edirne Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma evrakı ikmal edilerek Cumhuriyet Başsavcılığımıza gönderilecektir. 05 Ekim 2016 tarihli basın ve yayın organlarında çıkan haberler de dikkate alınarak konu hakkında Edirne Cumhuriyet Başsavcılığımızla da irtibata geçilerek iddialar titizlikle ve detaylı bir şekilde değerlendirilmektedir. Kamuoyumuzun yanlış bilgilendirilmemesi adına, iş bu basın açıklamasının yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur. Kamuoyuna saygı ile duyurulur" ifadelerine yer verdi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.