Batman’da Erişilebilirlik Komisyonu 4. Toplantısı Yapıldı

Batman’da Erişilebilirlik Komisyonu 4. Toplantısı Yapıldı
Batman Valiliği Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme Komisyonu 2015 yılı ilk toplantısı Batman Valiliği konferans salonunda Vali Yardımcısı Şener Çağlar başkanlığında yapıldı.Toplantıya, Erişilebilirli...

Batman Valiliği Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme Komisyonu 2015 yılı ilk toplantısı Batman Valiliği konferans salonunda Vali Yardımcısı Şener Çağlar başkanlığında yapıldı.

Toplantıya, Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme Komisyonu üyelerinden Aile ve Sosyal Politikalar il Müdürü, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü, Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Batman temsilcisi Abdullah Gezici ile Fatma Zehra Atay ve Engelliler Konfederasyonu Batman temsilcisi Adnan Sabancı katıldı. Kamusal alanda ve kamu kurumlarında erişilebilirlik konusunda komisyonun son dönemde yaptığı denetimler ele alınarak, önümüzdeki dönemde yapılması gereken denetimler görüşüldü.

14 kişiden oluşan teknik değerlendirme heyetinin 2015 yılı Mart ayı itibariyle 72 kamu binasında denetimler yaptığını belirten Vali Yardımcısı Şener Çağar, bu denetimler sonucunda 6 kamu binasına erişilebilirlik belgesi verildiğini belirtti. Komisyonun öncelikli hedefinin sağlık kuruluşları ve eğitim kurumlarındaki denetimlerinin biran önce bitirmek olduğunu ifade eden Çağlar, "Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi, Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü binasına erişilebilirlik belgesinin verilmesine karar verilmiştir. Milli Eğitim’e bağlı okulların denetimlerini hızlandıran komisyon, öncelikli olarak ilimizde bulunan tüm anaokullarında erişilebilirlik konusunda incelemeleri tamamlatılmıştır. Tespit edilen eksiklikler yaz döneminde okullarda yapılacak olan bakım ve onarımda bu eksiklerin dikkate alınması istenmektedir. Önümüzdeki süreçte ilçe kaymakamlık binaları ve ilçe sağlık kuruluşlarının denetimleri yapılacak" dedi.

BATMAN VALİLİĞİ ERİŞİLEBİLİRLİK İZLEME VE DENETLEME KOMİSYONU 2015 YILI İLK TOPLANTISI BATMAN VALİLİĞİ KONFERANS SALONUNDA VALİ YARDIMCISI ŞENER ÇAĞLAR BAŞKANLIĞINDA YAPILDI.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.