Bayburt'ta Kavun, Karpuz Hasadı Yüz Güldürüyor

Bayburtta Kavun, Karpuz Hasadı Yüz Güldürüyor
Bayburt’un tarım arazileri yönünden en verimli yerleri Aslandede, Adabaşı, Çamlıkoz, Taşburun ve Karşıgeçit köylerinde karpuz ve kavun hasadı başladı. Ülke genelinde karpuz hasadının geç yapıldığı yerlerden biri olan Bayburt’ta, bu yıl 70 dekarlık alanda

- Bayburt’un tarım arazileri yönünden en verimli yerleri Aslandede, Adabaşı, Çamlıkoz, Taşburun ve Karşıgeçit köylerinde karpuz ve kavun hasadı başladı. Ülke genelinde karpuz hasadının geç yapıldığı yerlerden biri olan Bayburt’ta, bu yıl 70 dekarlık alanda kavun-karpuz üretimi gerçekleşti.

Bayburt İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Vedat Aydoğan, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Ömer Şentürk ve Gıda Yem Şube Müdürü Serkan Yılmaz ile birlikte Bayburt'taki karpuz ve kavun üreticilerini ziyaret etti.

Karşıgeçit Köyü’nden Mustafa Okumuş ve Aslandede Köyü’nden İsmail Öksüz’ü ziyaret eden İl Müdür Yardımcısı Vedat Aydoğan; 2014 yılında Bayburt İl Özel İdaresi’nin katkıları ile uygulanan Sebzeciliği Geliştirme Projesi kapsamında, Aslandede, Adabaşı, Çamlıkoz, Taşburun ve Karşıgeçit köylerindeki çiftçilere 7 bin adet karpuz ve kavun fidesi verildiğini söyledi.

İklimi mikro klima özelliği taşıyan Aşağı Çoruh Vadisi’nde domates, salatalık, biber, patlıcan gibi bir çok sebze türünün yetiştiğini belirten Aydoğan, "İlimizde bu doğrultuda son yıllarda ağırlık verdiğimiz karpuz ve kavun yetiştiriciliğinde önemli bir potansiyel yakalanmış olup, dekara ortalama 3-5 ton ürün alınabilmektedir. İçinde bulunduğumuz dönemde ilimizde karpuz ve kavun hasadı devam etmekte olup, 2014 yılında il genelinde 180 - 300 ton karpuz ve kavun üretimi gerçekleştirilmiştir” dedi.

Aydoğan, gelecek yıllarda da kavun ve karpuz yetiştiricilerine destek verileceğini belirtti.

BAYBURT'TA KAVUN, KARPUZ HASADI YÜZ GÜLDÜRÜYOR

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.