Bayburt’ta Yetimlere İftar

Bayburt’ta Yetimlere İftar
’Dünya Yetimler Günü’ kapsamında Bayburt İHH ve Bayburt belediyesi tarafından iftar programı düzenlendi.Bir düğün salonunda gerçekleştirilen yetim iftarına Bayburt Valisi Yusuf Odabaş, Bayburt Belediy...

’Dünya Yetimler Günü’ kapsamında Bayburt İHH ve Bayburt belediyesi tarafından iftar programı düzenlendi.

Bir düğün salonunda gerçekleştirilen yetim iftarına Bayburt Valisi Yusuf Odabaş, Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, İHH Bayburt Şube temsilcisi İlhami Polat ve Bayburt’ta ikamet eden yetim çocuk ve vatandaşlar katıldı.

İftar’ın ardından bir konuşma yapan İHH Bayburt Temsilcisi lhami Polat, Dünya yetimler Günü’nün İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım’ın Girişimleriyle tüm dünyaca kabul gördüğünü belirtti. Polat konuşmasında şunlara değindi:

“İHH genel başkanı Bülent Yıldırım beyin önderliğinde 2012 yılında İslam ülkeleri konferansında yetim gençlerle ilgili bir sunum yapmıştır. Onların sıkıntılarını dile getirmiştir. Türkiye’de ve dünyada çare aranması hususunda İslam ülkelerini bir çağrıya davet etmiştir. Ve bu çağrı kabul görmüştür. 2014 yılından itibaren her Ramazan ayının 15’inci gecesi yetimler günü olarak kabul edildi. Burada asıl amaç tüm çocuklarımıza sahip çıkmak, onları topluma kazandırmaktır. Bizler istiyoruz ki; Suriyeli çocuklar ölmesin, Gazze’de çocuklar ölmesin, Arakan’da babasının gözleri önünde çocuklarımız ölmesin. ‘Banane’ anlayışı içerisinde hareket edemeyiz. Eğer biz bu dünyada yaşıyorsak bu yetimler Allah’ın bize bir emanetidir. Allah’a şükürler olsun ki bizler dünyaya gelmeden babadan öksüz 6 yaşındayken anneden yetim kalan bir peygamberin Hz. Muhammed’in ümmetiyiz.”

Konuşma yapan Bayburt belediye Başkanı Mete Memiş ise, konuşmasına Doğu Türkistan’da Müslüman ve Türklere zulmeden Çin’i kınayarak başladı. Memiş şunları söyledi:

“Biz şükürler olsun ki yetimde olsak burada iftarlarımızı yapabiliyoruz, Kur’anımızı okuyabiliyoruz. Ama bugün dünyada sırf Müslüman oldukları için sırf Türk oldukları için bu Kur’an ayı Ramazan ayında orucu ve Kur’anı yasaklayan Doğu Türkistan’daki kardeşlerimize zulmeden zalim çini buradan kınıyorum. Yöneticiler olarak bizler hep sizin yanınızda olacağız. Biz hep sizin gözünüz olmaya, kulağınız, eliniz, ayağınız olamaya devam edeceğiz. Bizler size ulaşmalıyız sizlere gelmeliyiz. Eğer ulaşamazsak lütfen sizler bize ulaşın. Bu ayıp utanılacak bir durum değildir.”

Konuşmaların ardından çocuklara hediye kutusu dağıtıldı.

BELEDİYE BAŞKANI METE MEMİŞ:

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.