Bayırköy'e Atık Su Arıtma Tesisi Kuruldu

Bayırköye Atık Su Arıtma Tesisi Kuruldu
Çanakkale'nin Gelibolu ilçesine bağlı olan Bayırköy, Küresel Bağış Programı kapsamında, Atık Su Arıtma tesisine kavuşan ilk köy oldu.

- Çanakkale'nin Gelibolu ilçesine bağlı olan Bayırköy, Küresel Bağış Programı kapsamında, Atık Su Arıtma tesisine kavuşan ilk köy oldu.

İlçenin en güzel yerlerinden birinde kurulu olan 700 nüfuslu köy, Kaymakamlık, il genel meclis üyelerinin desteği ve eski belediye başkanı Cihat Bingöl girişimleri ile bulduğu İstanbul Maslak Rotary Kulübü 'nün finansmanlığı ile kurulan Atık Su Arıtma Tesisinin açılışı yapıldı. Açılışta konuşan Gelibolu Kaymakamı Oktay Çağatay, “Ben bu güzel ilçede göreve geleli 2 ay oldu. Bu tesisin yapımında asıl pay sahibi benden önceki kaymakam Namık Kemal Nazlı'nındır. Bu böyle bir güzel tesisin açılışını yapmaktan mutluluk duyuyorum. İnşallah elbirliği ile böyle güzel hizmetleri bizde yaparız. Bu güzel tesisin yapılmasına vesile olan ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Daha sonra konuşan köy muhtarı Cevdet Dağbaşı ise, “Köyümüze böyle güzel bir tesis kazandırmanın gururunu yaşıyorum. Köyümüze yapılan ve geleceğimiz için önem arz eden Biyolojik Atık Su Arıtma tesisinin büyük bir finansmanını karşılayan İstanbul Maslak Rotary Kulübü üyelerine ve bu kulübü bize getiren, tanıştıran eski belediye başkanı Cihat Bingöl ile il genel meclis üyelerimize ve bu işin takibinde destekleyen Ferhat Özger'e ve tabii ki kaymakamlığımıza çok teşekkür ediyorum. Yapılacak bir kaç işlem ile bu su ile tarlalarımızı da sulayabilecek olmamız işin daha bir güzel yanı olacak" dedi. Teşekkür plaketlerinin verilmesinin ardından, tesisin açılışı Kaymakam Oktay Çağatay, eski belediye başkanı Cihat Bingöl, Rotary kulüp eski dönem başkanları Nasut Akosman, Ercan Zorlu ve köy muhtarı Cevdet Dağbaşı tarafından yapıldı. Açılıştan sonra konuklara ikramda bulunuldu.

BAYIRKÖY'E ATIK SU ARITMA TESİSİ KURULDU

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.