Bayraklı’da Cemevleri İbadethane Statüsü Kazandı

Bayraklı’da Cemevleri İbadethane Statüsü Kazandı
İzmir’in Bayraklı ilçesindeki belediye meclis toplantısında alınan kararla cemevlerine ibadethane statüsü verildi.Bayraklı Belediye Meclisi’nin Nisan ayı olağan meclis toplantısı Bayraklı Belediye Baş...

İzmir’in Bayraklı ilçesindeki belediye meclis toplantısında alınan kararla cemevlerine ibadethane statüsü verildi.

Bayraklı Belediye Meclisi’nin Nisan ayı olağan meclis toplantısı Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ başkanlığında gerçekleştirildi. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) cemevlerinin ibadethane olarak sayılmasına ilişkin karar, meclis gündemine taşındı. Verilen önerge, AK Partili bazı meclis üyelerinin çekimser, bazılarının ise ret oyuna karşı, CHP’li meclis üyelerinin kabul oylarıyla oy çokluğu ile kabul edildi. CHP grubu adına konuşan Necati Yıldız, AİHM’nin kararına dayanarak sorunu çözmeye çalıştıklarını belirterek, "Bizim anayasamıza göre uluslararası sözleşmeler anayasa hükmü niteliğindedir. AİHM uluslararası sözleşmelerle kurulmuş ve Türkiye’nin taraf olduğu bir uluslararası yüksek mahkemedir. Aldığı karar Türkiye Cumhuriyeti’nde bütün kurumları ve idareyi bağlayıcı niteliktedir. Bayraklı Belediyesi de bu kurumlardan biri olduğuna göre bu bağlayıcı hükmü yerine getirmekte. İşin yasal boyutu budur. Bu konuda hiçbir tereddüt yoktur” dedi.

AK Parti adına konuşan Hayrettin Güngör ise, bunun anayasal bir sorun olduğunu söyledi.

CEMEVİNE AŞIK MAHSUNİ ŞERİF İSMİ VERİLECEK

Bayraklı Belediye Başkan Hasan Karabağ, cemevine Aşık Mahsuni Şerif isminin verileceğini açıkladı. Karabağ, "Nafiz Gürman Mahallesi’ne yapacağımız cemevine Aşık Mahsuni Şerif ismini vereceğiz. Dünya çapında tanınmış bir isim. İsme zaten bir itiraz yok. Onu da saygıyla analım. Anadolu’nun çıkardığı bir değer. Meclisimizin aldığı bu karar hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.