Bayraklı'da Renkli Yılbaşı

Bayraklıda Renkli Yılbaşı
Bayraklı Belediyesi yeni yıl öncesi vatandaşı yüzünü güldürecek. Bu yıl üçüncüsü düzenlenen “Bana dileğini söyle Bayraklı” etkinliğinde vatandaşlar dileklerini kutulara atacak. Makul olan istekler belediye tarafından yerine getirilecek. Bayraklı Sevgi Yol

- Bayraklı Belediyesi yeni yıl öncesi vatandaşı yüzünü güldürecek. Bu yıl üçüncüsü düzenlenen “Bana dileğini söyle Bayraklı” etkinliğinde vatandaşlar dileklerini kutulara atacak. Makul olan istekler belediye tarafından yerine getirilecek. Bayraklı Sevgi Yolu’nda halk oyunları ekipleri 26-30 Aralık tarihleri arasında gösteri yapacak.

Bayraklı Belediyesi, 2015’in heyecanının yaşandığı şu günlerde “Bana dileğini söyle Bayraklı” etkinliğinin üçüncüsünü düzenlemeye hazırlanıyor. Geleneksel hale getirilen etkinlikte Sevgi Yolu girişi ve Haşim İşcan Caddesi (bölge metro kafe) üzerinde 29-30 Aralık tarihlerinde kurulacak stantlarda vatandaşlar dileklerini kağıtlara yazıp kutulara atacak. Yeni yılda Kültür Müdürlüğü personeli tarafından tek tek açılacak olan dileklerin arasından makul olan istekler değerlendirilecek. Her yıl yaklaşık 3 bine yakın dileğin alındığı etkinlikte ayrıca Maksat Sanat Merkezi oyuncuları noel anne ve noel baba karakterleriyle de çocuklarla yakından ilgilenecek.

SEVGİ YOLU CANLANACAK

Bayraklı Belediyesi yeni yıl etkinlikleri kapsamında 26-30 Aralık tarihleri arasında Sevgi Yolu ve çevresinde bulunan esnafı ve çarşıyı hareketlendirmek için yöresel halk oyunları gösterileri düzenlenecek. 26 Aralık’ta kortej yürüyüşüyle başlayacak etkinlikler Üsküp Halkoyunları ve Zeybek gösterisi ile devam edecek. 27-28 Aralık’ta Diyarbakır Halk Oyunları ve ritim grubu, 29-30 Aralık’ta Zeybek-Burdur Halk oyunları ekipleri gösteri sunacak.

İŞ İSTEYEN DE VAR EŞ İSTEYEN DE

Yeni yıla gelenekselleştirdikleri etkinliklerle girmeye hazırlandıklarını dile getiren Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, “Yeni yılda vatandaşlarımız dilekleri tek tek okunuyor. Dileklerin arasında iş isteyen de var eş isteyen de. Bana dileğini söyle etkinliği ile özellikle çocuklarımızın isteklerini belediyelerin imkanları dahilinde hayata geçirmeye çalışıyoruz. Sevgi Yolundaki etkinlikte ise esnafımızı ve çarşıyı hareketlendirmek üzere düzenliyoruz. Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden halk oyunu ekipleri gösteriler düzenleniyor. Vatandaşımız ilgi gösteriyor. Esnaf da yoğunluktan memnun kalıyor” dedi.

BAYRAKLI'DA RENKLİ YILBAŞI

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.