Bayraklı’da Satranç Turnuvası Tamamlandı

Bayraklı’da Satranç Turnuvası Tamamlandı
İzmir’in Bayraklı ilçesinde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında düzenlenen Satranç Turnuvası tamamlandı.Bayraklı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile Türkiye Satranç Fede...

İzmir’in Bayraklı ilçesinde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında düzenlenen Satranç Turnuvası tamamlandı.

Bayraklı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile Türkiye Satranç Federasyonu İzmir İl Temsilciliğinin organizasyonuyla Mustafa Kemal Atatürk Spor Salonu’nda gerçekleştirilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Satranç Turnuvası iki gün sürdü. 6 tur İsviçre Sistemi ile düzenlenen turnuvaya 151 sporcu katıldı. Sporcular minikler, küçükler, yıldızlar ve gençler olmak üzere dört ayrı kategoride iki gün boyunca ter döktü. Aileler çocuklarının heyecanına tribünden ortak oldu.

Kıyasıya rekabetin yaşandığı turnuvada, 2007–2008 doğumlu minikler kategorisinde Mustafa Al İnce üçüncü, Yusuf Sinanoğlu ikinci, Hüseyin Furkan Şahin birinci oldu. 2005–2006 doğumlu küçükler kategorisinde Mustafa Sırma üçüncü, Samet Akbay ikinci, Nevzat Kaygusuz birinci oldu. 2003–2004 doğumlu Yıldızlar kategorisinde üçüncülüğü Ali Emre Yunus, ikinciliği Efe Karabacak, birinciliği ise Teoman Kaan Çakaloz elde etti. 2001 ve öncesi doğumlu gençler kategorisinde de Selçuk Adançlı üçüncü, Serhat Sayın ikinci, Mehmet Erkan Erdem ise birinciliği göğüsledi.

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, turnuvaya ilşkin, "Çok genç yaşta satranç sporuna başlayan çocuklar ileriki yaşlarda bu sporun faydasını görüyor. Olaylar karşısında hızlı ve doğru düşünebilmeyi sağlar. Yaşanan durum karşısında doğru yorumlar yapabilmeyi geliştirir. Biz de belediye olarak bu tür turnuvalar düzenliyor ve ev sahipliği yapıyoruz. Katılan sporcularımıza ve onları teşvik eden ailelerine teşekkür ediyorum” dedi.

İZMİR'İN BAYRAKLI İLÇESİNDE, 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KAPSAMINDA DÜZENLENEN SATRANÇ TURNUVASI TAMAMLANDI.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.