Bayram Denetimleri Sürüyor

Bayram Denetimleri Sürüyor
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı, Ramazan Bayramı’nın daha huzurlu ve güven içinde geçmesi için çalışmalarını sürdürüyor.

- Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı, Ramazan Bayramı’nın daha huzurlu ve güven içinde geçmesi için çalışmalarını sürdürüyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı, Ramazan Ayı öncesi başlattığı denetimlerini sürdürüyor. Ramazan Ayı sürecinde vatandaşların hijyenik gıda tüketmesi için çalışmalar yaptıklarını belirten Zabıta Daire Başkanı Ömer Yalım, şimdi de Ramazan Bayramı’nın huzur ve güven içerisinde geçmesi amacıyla yoğun bir şekilde çalışmalarına devam ettiklerini vurguladı.

Sıcak havalarda bulaşıcı hastalıklar konusunda artış olduğunun unutulmaması gerektiğini ifade eden Yalım, büyük bir sıkıntının yaşanmaması için işletmeleri denetlediklerini, hijyen konusunda uyardıklarını ve dikkat etmeleri gerektiğini söyledi.

Yürütülen çalışmalara ilişkin bilgi veren Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Ömer Yalım, “Ramazandan önce yapmış olduğumuz çalışmalara ilaveten Ramazanın 15’inden itibaren çalışmalarımız gıda yönünde artarak devam diyor. Ramazandan önce belediye başkanımızın talimatı üzerinde tüm kentteki sektörel bazda gıda denetimimizi büyük bir hızla yaptık. Ramazan 15 itibariyle gıda tüketimindeki artışı göz önünde bulundurarak gıda üreten ve pazarlayan sunumunu yapan işletmeler üzerinde ekiplerimiz kontroller yaptı ve denetimler devam etmektedir. Özelikle kentimizin tatlı kenti, yemek kenti olması nedeniyle yoğun bir ilgi var. Gerek yabancı gerek yerli turistlerin tüketim yaptığı yerlerde bulunan sektörlerde gayet düzenli bir şekilde denetimlerimiz devam ediyor. Havaların sıcak olduğu bugünlerde bulaşıcı hastalıkların yoğun yaşanması söz konusudur. Dolayısıyla işletmelerin hijyen konusunda denetimlerine devam etmekteyiz. Bayram haftasına girdiğimiz bugünlerde alışverişin yoğun olacağı yerlerde gerekli tedbirlerini aldık” dedi.

Bayrama sorunsuz girilmesi ve bayramın huzur içinde geçirilmesi amacıyla çalışmaların sürdüğünü ifade eden Yalım, “Bayramı sorunsuz ve rahat bir şekilde huzur ve güven içerisinde esenlik içinde girebilmek için Zabıta Daire Başkanlığı ve Büyükşehir Belediyesi olarak birimimiz üzerine düşen görevleri gerektiğinden daha fazlasını tedbir olarak almış bulunuyoruz. Önceliğimiz sorun oluşmadan, sorunların çözümü yönünde bir şeyler yapabilmek. Dolayısıyla koruyucu ve önleyici çalışmak gerekiyor. Kentin bir noktasında değil tüm noktasında varız” diye konuştu.

BAYRAM DENETİMLERİ SÜRÜYOR

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.