Bayram Tatilinde 49 Trafik Kazası: 4 Ölü, 42 Yaralı

Bayram Tatilinde 49 Trafik Kazası: 4 Ölü, 42 Yaralı
Elazığ’da bayram tatili boyunca meydana gelen 49 trafik kazasında 4 kişi hayatını kaybetti, 42 kişi yaralandı.Elazığ’da arefe ve bayram günleri dahil 49 maddi hasarlı, yaralamalı ve ölümlü trafik kaza...

Elazığ’da bayram tatili boyunca meydana gelen 49 trafik kazasında 4 kişi hayatını kaybetti, 42 kişi yaralandı.

Elazığ’da arefe ve bayram günleri dahil 49 maddi hasarlı, yaralamalı ve ölümlü trafik kazası meydana geldi. 49 trafik kazasında 4 kişi hayatını kaybederken, 42 kişi ise yaralandı. Karayolları Trafik Güvenliği Derneği Başkanı Halil Saraç, meydana gelen kazaların yüzde 92’sinin aşırı hız, dikkatsizlik, yorgun araç kullanmak ve trafik kurallarına uymamaktan meydana geldiğini ifade etti.

Alınan tedbirler ve denetimlerin yoğunlaştırılmasına rağmen bayram tatilinde trafik kazalarında bilançonun çok yüksek olduğunu gördüklerini dile getiren Saraç, "Elazığ’da arefe günü dahil 4 günlük bayram tatilinde 49 trafik kazası meydana geldi. Bunlardan 20 tanesi maddi hasarlı trafik kazası olurken, 29 tanesi de yaralanmalı ve ölümlü kaza olarak kayıtlara geçti. Türkiye genelinde ise arefe ve bayram günlerinde toplam 84 ölümlü kaza, bin 824 yaralanmalı kaza meydana geldi. Bu kazalarda 108 vatandaşımız hayatını kaybetti, 4 bin vatandaşımız ise yaralandı. Yaşanan trafik kazalarının yüzde 92’si aşırı hız, dikkatsizlik, yorgun araç kullanmak ve trafik kurallarına uymamaktan meydana geldi. Bayram öncesinde dediğimiz gibi maddi kayıplar her zaman yerine gelir, ancak giden can yerine gelmez. Vatandaşlarımızın aşırı hızdan kaçmaları ve trafik kurallarına uymaları kendi yararlarına olacaktır. Özellikle bayram sonraları her yıl görmeye alıştığımız bu acı ve kanlı bilançonun değişmesi için Karayolları Trafik Güvenliği Derneği olarak belirli zamanlarda toplumu bilinçlendirme adına bazı çalışmalar yürütüyoruz" dedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.