BAYRAMLAR “BAYRAM OLA!”

Bir güzel ay olan Ramazan ayının son günündeyiz. Allah izin verirse yarın Ramazan Bayramı sevincini millet olarak yaşayacağız. Bizi bu güzel günlere ulaştıran Allah’a ne kadar şükretsek azdır.

Malum olduğu üzere, bu ay, sevgi, paylaşım ve merhamet ayıdır. Bu ay içinde Allah rızası için bir iyilik yapan, hayır yapan insanlar için Allah sayısız mükafatlar vermiştir.

Bu ayda zekat verenin malı artar.

Bu ayda sadaka verenin ömrü artar.

Bu ayda iyilik yapan, güzelliklere sebep olan insanlar için her iki alemde de huzur vardır.

Bu güzel ayı, Allah’ın emrettiği üzere yaşayan, cebini ve gönlünü seferber eden Allah dostlarına binlerce teşekkür ediyoruz.

BAYRAMLARI BAYRAM GİBİ YAŞAMAK ELİMİZDEDİR

Ben “nerede o eski bayramlar!” diye hayıflanmıyorum. Bayramı bayram gibi yaşamaya gayret ediyorum.

Allah ömür verirse bu bayram planımı yazayım izninizle;

“Bayram namazını Serintepe mahallesindeki Yayla camiinde kılacağım. Cami cemaati ile bayramlaşacağım. Hemen orada bulunan Baba evimin bekçisi ağabeyim ve akrabalarımla bayramlaştıktan sonra mezarlığa gideceğim. Mezarlıkta annem, babam, yakınlarım, arkadaşlarımın yakınları ile de bayramlaşacağım.

Sonra Kayınbaba tarafına yönelip, onlarla da bayramlaşacağım. Daha sonra ise yaşadığım apartmandaki bulabildiğim komşularımla bayramlaşacağım.

Bayramın ikinci günü ise Elbistan ve o civarlara gideceğim. Ata yurdunda bulanan başta en büyük ablam, yeğenlerim ve diğer akrabalarımı ziyaret edeceğim. Hiç tanımadığım, merhum babam 9-10 yaşlarında iken vefat eden dedem ve ninemin mezarlarını ziyaret edeceğim. Mezarları belli değil. Ama mezarlık belli.

Bayramın 3. Gününü ise evimde geçireceğim. Bizde bir aile reisiyiz. Bizimle bayramlaşmak isteyen dostlarımızı bekleyeceğiz. Bu arada çiçeklerimiz olan çocuklarımız için küçük küçük sürprizlerim olacak. Kimine kitap hediye edeceğim. Kimine de harçlık vereceğiz. O çocukların teşekkür ederim sözü benim için dünyalara değer bir şeydir.”

Anlayacağınız dostlarım, Bayramı bayram gibi geçirmek bizim elimizdedir. Ve bizler bu uğurda çaba gösterirsek aynı örf ve adetlerimiz devam eder.

Bunları yapmayıp da birkaç günü başka şehirlerde başka bir şekilde geçirenler bayramın güzelliğini, manevi havasını hiç hissedemezler, yaşayamazlar.

Bayramlarımız tatil günleri değildir.

Bayramlarımız, kaynaşma, barışma, tanışma ve yardım etme günleridir. Bunları yapanlar bayramı yapar.

Bayramı bayram gibi yapmaya çalışanların bayramı kutlu olsun. Bayramı tatil gibi görenlere de söyleyecek sözümüz yoktur bizim.

Bu duygular içinde mutlu bayramlar diliyorum!...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet TAŞ Arşivi