Bayramlık ’Kahke’ Ve ’Kerebiçler’ Piyasada

Bayramlık ’Kahke’ Ve ’Kerebiçler’ Piyasada
Güneydoğu Anadolu Bölgesi ve özellikle Kilis’te geçmişi yüzyıllar öncesine dayanan bayramlık kahke (çörek) ve kerebiç (tatlı) hazırlama geleneği devam ediyor.Kahke ve kerebiç üreten Aziz Günal, Ramaza...

Güneydoğu Anadolu Bölgesi ve özellikle Kilis’te geçmişi yüzyıllar öncesine dayanan bayramlık kahke (çörek) ve kerebiç (tatlı) hazırlama geleneği devam ediyor.

Kahke ve kerebiç üreten Aziz Günal, Ramazan Bayramında misafirlere ikram edilen kahke ve kerebiçe Kilislilerin yoğun ilgi gösterdiğini belirterek, "Geçmişi asırlara dayanan kahke ve kerebiç hazırlama geleneği halen devam ediyor. Kilis’te ve yöresinde her Ramazan ayı geldiğinde hemen hemen her aile bayramlık kahke ve kerebiç hazır. Bazı vatandaşların bayramlık kahke ve kerebiçi kendisi hazırlıyor. Zamanı olmayanlar ise pastaneler ile simit üretim yerleri ile fırınlardan satın alıyor. Bayramlık kahke ve kerebiçin çok sayıda çeşidi bulunuyor. Kahke ve gerebiçin fiyatı içerisinde kullanılan malzemeye bağlı olarak 10 TL’den başlayarak 30 TL’ye kadar yükseliyor. Fırınlarda veya pastanelerde hazır satılan kahkelerin kilosu 8 ile 10 TL arasında değişen fiyatlarla satılıyor. Kerebiçin ise fiyatı kullanılan malzemeye göre, 20 ile 30 TL arasında değişen fiyatlarla satılıyor. Kilisli olan, ancak değişik kentlerde yaşayanlar ise bayramlık kahke ve kerebiçi almak için Kilis’e geliyor veya bir yakını aracılığı ile temin ediyor" şeklinde konuştu.

Kilis'te, bayramlık kahke ve gerebiçler piyasa çıktı

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.