Bbkt Ankara’da Sahne Alacak

Bbkt Ankara’da Sahne Alacak
Burhaniye Belediyesi Kent Tiyatrosu (BBKT) 19. Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali’ne katılacak. BBKT Genel Sanat Yönetmeni Uğur Mamuk, “BBKT olarak 19. Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali’nde yer alarak, ulusal ve uluslararası bir nitelik kazanmış ol

- Burhaniye Belediyesi Kent Tiyatrosu (BBKT) 19. Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali’ne katılacak. BBKT Genel Sanat Yönetmeni Uğur Mamuk, “BBKT olarak 19. Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali’nde yer alarak, ulusal ve uluslararası bir nitelik kazanmış oluyoruz” dedi.

Balıkesir’in Burhaniye ilçesi Belediyesi tarafından 1999 yılında kurulan Burhaniye Belediyesi Kent Tiyatrosu (BBKT) 21-30 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 19. Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali’ne katılarak ilk kez bir uluslararası bir festivalde yer alacak.

Hollanda, İspanya, ABD, Gürcistan, Kanada, Yunanistan ve İran’dan gelecek tiyatro topluluklarının yanı sıra Türkiye’den de çeşitli üniversite, özel ve amatör tiyatrolar, şehir tiyatroları, çocuk ve sokak tiyatroları olmak üzere toplam 61 tiyatro topluluğu festivalde sahne alacak.

BBKT, tiyatro festivaline Alman Yazar Reinhold Trıtt’ın kaleme aldığı ve Uğur Mamuk’un yönettiği “DALGA” adlı oyunu ile 30 Kasım Pazar günü saat 16.00 da Ankara Yenimahalle Belediyesi Dört Mevsim Sahnesinde seyircisi ile buluşacak.

Kültür Bakanlığı, Devlet Tiyatroları ve 1993 yılında kurulan Toplumsal Araştırmalar, Kültür ve Sanat İçin Vakfı (TAKSAV) tarafından düzenlenen 19. Uluslararası Ankara Tiyatro Festivaline katılmaktan büyük mutluluk duyduklarını açıklayan BBKT Genel Sanat Yönetmeni Uğur Mamuk, “BBKT olarak 19. Uluslararası Ankara Tiyatro Festivalinde yer alarak ulusal ve uluslararası bir nitelik kazanmış oluyoruz” dedi.

Yönetmen Mamuk, festivale katılmanın Burhaniye’nin kültürel ve sanatsal yaşamına çok değerli bir katkı sağlamak adına övünç duyacağımız bir gelişme olduğunu söyledi.

30 Kasım günü 19. Uluslararası Ankara Tiyatro Festivalinde sahne alacak BBKT yöneticileri ile oyuncular ve teknik ekipten oluşan kadrosunun 28 Kasım Cuma gecesi yola Ankara’ya çıkacakları açıklandı.

BBKT ANKARA’DA SAHNE ALACAK

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.