Bbp Genel Başkanı Mustafa Destici:

Bbp Genel Başkanı Mustafa Destici:
Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, yüzde 10 seçim barajıyla ilgili, “Bırakın Anayasa Mahkemesi özgürce hukuk içerisinde bu kararı açıklasın ve herkes de bu karara ram olsun” dedi.

- Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, yüzde 10 seçim barajıyla ilgili, “Bırakın Anayasa Mahkemesi özgürce hukuk içerisinde bu kararı açıklasın ve herkes de bu karara ram olsun” dedi.

Partisinin il başkanlığında basın toplantısı düzenleyen Destici, hazine yardımlarının siyasi partilerin oy oranlarına göre adil bir şekilde dağıtılması ve seçimlerde yüzde 10 barajının kaldırılması için DSP ve Saadet Partisi (SP) ile Anayasa Mahkemesi’ne bireysel başvuru yaptıklarını ancak konuyu Anayasa Mahkemesi’nin gündeme getirmiş gibi Anayasa Mahkemesi Başkanı ve üyelerinin hakarete uğradığını öne sürdü. “Söyleyeceksen dön bize söyle, biz de hakkımızı arıyoruz” diyen Destici, şöyle devam etti:

“Neymiş baraj kalkarsa istikrar kalkar koalisyonlar kurulurmuş. 1991’de, 1995’de, 1999’da baraj vardı yine koalisyon oldu. Ama maalesef iktidar şimdi ne diyor, bazı gazetelerde vardı, Avrupa Birliği’nin üyeleri bir takım parlamenterler, Türkiye’deki barajla ilgili toplanmışlar bunu da cemaatle ilişkilendiriyorlar. Bizim BBP olarak, bildiğim kadarıyla SP ve DSP’nin de buralarla bir ilişkisi yok. Dolayısıyla hiçbir Avrupalıyla bununla ilgili bir görüşme de yapmadık. Biz kendi hakkımızı kendi ülkemizde arıyoruz. Anayasa Mahkemesi yasal bir hak, bu hakkı kullandık ve başvurduk. Anayasa Mahkemesi’nin üzerinden herkes elini çeksin. Kimse Anayasa Mahkemesi başkanına ve üyelerine baskı kurmasın. Bırakın Anayasa Mahkemesi özgürce hukuk içerisinde bu kararını açıklasın ve herkes de bu karara ram olsun. Madem burası hukuk devleti, anayasal bir devlet, herkes buna tabi olacak.”

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.