Bddk’dan Açıklama

Bddk’dan Açıklama
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunun (BDDK), herhangi bir banka veya banka grubuna farklı bir yaklaşım göstermediği açıkladı.Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunu (BDDK), yaptığı yazılı aç...

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunun (BDDK), herhangi bir banka veya banka grubuna farklı bir yaklaşım göstermediği açıkladı.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunu (BDDK), yaptığı yazılı açılamasında herhangi bir banka veya banka grubuna farklı bir yaklaşım göstermediği açıkladı. BDDK, bugün bir basın yayın organında yer alan, "Bazı kamu bankalarına Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun fazlaca toleranslı davrandığı görüşünün hakim olduğunu söyleyebilirim" ifadesinin gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

5411 sayılı Bankacılık Kanunu (Kanun) ve kanuna istinaden yürürlüğe konulan ilgili mevzuat gereği, Türkiye’de faaliyet gösteren bankaların tamamı için asgari sermaye yeterliliği oranı yüzde 8 olarak belirlendiğini belirten BDDK, "Kanunun, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kuruluna vermiş olduğu yetkiye istinaden ihtiyatlılık ilkesi gereği, söz konusu asgari yasal oran yüzde 12 olarak belirlenmiş olan hedef rasyo uygulaması kapsamında her bir banka için eşit şekilde uygulanmakta olup, kamu ya da özel herhangi bir banka veya banka grubuna farklı bir yaklaşım söz konusu değildir" ifadelerini kullandı.

BDDK, bahse konu rasyonun mevzuat çerçevesinde doğru hesaplanmasıyla ilgili yürütülen yerinden denetim veya gözetim faaliyetleri çerçevesinde de herhangi bir ayırım gözetilmediğini vurguladı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.