Beko Basketbol Ligi

Beko Basketbol Ligi
Beko Basketbol Ligi'nde geçtiğimiz hafta oynanan Uşak Sportif-Torku Konya Selçuk Üniversitesi maçıyla ilgili olarak, Türkiye Basketbol Federasyonu Disiplin Kurulu, Uşak Sportif’e para cezası kesti.

- Beko Basketbol Ligi'nde geçtiğimiz hafta oynanan Uşak Sportif - Torku Konya Selçuk Üniversitesi maçıyla ilgili olarak, Türkiye Basketbol Federasyonu Disiplin Kurulu, Uşak Sportif’e para cezası kesti.

Gerekçe olarak müsabakanın oynandığı salonda hakem masasına göre sağ taraftaki potada Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) internet sitesi çıkartması bulunmaması, hazır ve çalışır durumda yedek skorbord bulunmaması ve müsabaka sırasında Uşak Sportif Kulübü taraftarlarının hakemlere yönelik uygunsuz tezahüratlarda bulunmaları, neticesinde anons yapılması zorunluluğu hasıl olması ve müsabakanın duraksaması gösterildi. Salonda hazır ve çalışır durumda yedek skorbord bulunmaması konusunda ihtar cezası verilirken, aynı şekilde potada TBF internet sitesi çıkartması bulunmaması içinde ihtar cezasına karar verdi. Basketbol Federasyonu Disiplin Kurulu, müsabaka sırasında hakemlere yönelik küfürlü tezahüratlarda bulunulması neticesinde anons yapılmasına ve müsabakanın duraksamasına sebebiyet verilmesi nedenleriyle de Uşak Sportif Kulübü’ne 4 bin TL para cezasının uygulanmasına karar verdi.

BAŞKAN SAĞIROĞLU: "HAK ETMEDİĞİMİZ CEZALARA MARUZ KALIYORUZ"

Uşak Sportif Başkanı Serdar Sağıroğlu, federasyonun gücünün kendilerine yettiğini belirterek "Adrenalin sporun her alanında var. Hakemler kendi arasında kaos yaşıyor. Seyircimiz küfür etmeden bu durumu protesto ediyor. Sonucunda kulübe ceza kesiliyor. Gerek kulüp olarak, gerekse taraftar gruplarımız kendi evimizde oynanan her maçta rakibimizi ve hakemleri çiçeklerle karşılıyoruz. Örnek davranışlar sergiliyoruz. Sonucunda ise hak etmediğimiz cezalara maruz kalıyoruz. Kulüp olarak taraftarlarımızın sonuna kadar arkasındayız. Federasyondan ricam gözlemcilerin işlerini tarafsız ve net olarak yapmalarıdır. Her maçın ardından saçma sapan sebeplerle ceza almak istemiyoruz” dedi.

BEKO BASKETBOL LİGİ

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.