Bektaşoğlu’ndan "Giresun’u Ordu’nun İlçesi Yaptırmayacağız" Tepkisi

Bektaşoğlu’ndan Giresun’u Ordu’nun İlçesi Yaptırmayacağız Tepkisi
CHP Giresun Milletvekili adayı Bülent Bektaşoğlu, Ordu-Giresun Havaalanı’nın açılışı ve sonrasında yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.Konuyla ilgili konuşan Bektaşoğlu, Ordu-Giresun Havaalanı’nın iki i...

CHP Giresun Milletvekili adayı Bülent Bektaşoğlu, Ordu-Giresun Havaalanı’nın açılışı ve sonrasında yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

Konuyla ilgili konuşan Bektaşoğlu, Ordu-Giresun Havaalanı’nın iki ilin siyasetçilerinin, halkının, STK’larının, fındık üreticilerinin basınının haklı mücadelesi ile gerçekleştiğini vurgulayarak ”Öncelikle iki ilin halkını ve emeği geçen herkesi kutluyoruz, teşekkür ediyoruz. Ancak havaalanında sadece ilimizin ismi var” diye konuştu.

Bakan Nurettin Canikli’nin daha önce Giresun’un Ordu iline bağlanması için kanun teklifi hazırladığını söyleyen CHP adayı Bektaşoğlu, bundan vazgeçilmediğini belirterek şunları söyledi:

“Giresun’un Ordu’nun ilçesi yapma projesinden vazgeçilmediğini anlıyoruz. Oradaki tören programının hazırlanmasında etkin olduğu bilinen Sayın Canikli’nin, iki il adına Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz’ı konuşturması veya Giresun’u yok sayması bunun göstergesidir. Sayın Canikli’nin Ordu sevgisinin, Giresun’u temsil etmekten vazgeçmesinin ve temsil edilmesini engellemesinin nedeni, Yılmaz’ın yerine belediye başkanı olmak mıdır? Yılmaz Canikli’nin emanetçisi midir? Kendi ilinin belediye başkanına yapılan bu nezaketsizliğe neden seyirci kalmıştır.”

Bülent Bektaşoğlu açıklamasında, “Giresun’u Ordu’nun ilçesi yaptırmayacağız. İki komşu il olarak dostluğumuzu sürdüreceğiz. Bunu bozmaya çalışan art niyetli siyasetçilerin gücü yetmeyecek. Birlikte ortak hizmet projeleri üretmeye devam edeceğiz. Giresun halkı olarak AKP’nin birleştirme fikrine karşı direniyoruz, karşı çıkıyoruz. Bunu 7 Haziran’da da göstereceğiz. İl olarak kalmamız CHP’nin başarısına bağlı. Giresun aşıklarını, Giresun dostlarını, hatta diğer partiden olan hemşerilerimizi bile bu yok oluşa karşı, bu asimilasyona karşı direnmeye ve CHP’ye oy vermeye çağırıyorum. Gelin Oy verin Gitsinler” diye konuştu.

BAKAN NURETTİN CANİKLİ’NİN DAHA ÖNCE GİRESUN’UN ORDU İLİNE BAĞLANMASI İÇİN KANUN TEKLİFİ HAZIRLADIĞINI SÖYLEYEN CHP ADAYI BEKTAŞOĞLU, BUNDAN VAZGEÇİLMEDİĞİNİ İLERİ SÜRDÜ

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.