Belediye Başkanı Makam Odasını Köye Taşıdı

Belediye Başkanı Makam Odasını Köye Taşıdı
Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, makam odasını köye taşıyarak Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdi. Başkan hem o günü köyde veya mahallede geçiriyor, hem de kendisiyle görüşmek isteyenleri rande...

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, makam odasını köye taşıyarak Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdi. Başkan hem o günü köyde veya mahallede geçiriyor, hem de kendisiyle görüşmek isteyenleri randevu alanları o köye ya da mahalleye davet etmiş oluyor.

Yerel seçimler öncesi “Başkan Burada” projesini hayata geçireceğinin sözünü veren Başkan Bozbey, makam odası yaptırdığı karavanla köy statüsünde olup son yasayla mahalle olan Atlas Mahallesi’ne taşıdı. Atlas’a taşıdığı başkanlık makamında ziyaretçilerini kabul eden Başkan Bozbey, ayrıca köyü gezerek sıkıntıları dinledi. Bozbey, mahalleyi gezerken imzalanması için gelen evrakları ayaküstü imzaladı. Başkan Bozbey, bundan sonra her Cuma günü makam odasını ilçede bulunan 64 mahalleye sırasıyla taşıyacak. Proje hakkında bilgi veren Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Atlas Mahallesi en güzel mahallelerimizden bir tanesi. Köydü son yasayla birlikte mahalle oldu. Bugün burada güzel bir mekandayız. “Başkan Burada” projesi seçim döneminde ürettiğim bir projeydi. Aslında "her yerdeydik herkes başkan" anlamını da taşıyan bir projeydi. Bu projeyi biraz geliştirerek bizim 16 yıl önce hedeflediğimiz 4x4 başkanlık 7-24 hizmet anlayışının yüzde 85’ini tamamlamış olduk. Böylece bu projenin başlama süreci de günümüzde oluştu. Haftanın 4 günü makamda 4 saat boyunca vatandaşlarımızı kabul ederek onlarla görüşüyoruz. Diğer zamanlarda onların içinde oluyoruz. Cumartesi ve Pazar günleri de zaten halkımızın içindeyiz. Artık bugünden itibaren Cuma günleri bir mahallemize başkanlık makamını taşıyarak o mahallemizi tanıtmayı ve mahallelimizle birlikte olup onların sorunlarını yerinde paylaşmayı hedefliyoruz. Böylece ilçemize bağlı olan 64 mahallemizde 64 haftada bir o mahallemizde başkanlık makamı olacak" dedi.

TÜRKİYE’DE İLK

Uygulamanın Türkiye’de bir ilk ve örnek bir proje olduğunu öne süren Başkan Bozbey, "Nilüfer Belediyesi ilklerin belediyesi. Bu uygulamayla örnek olduğumuzu belirtmek istiyorum. İnanıyorum ki bundan sonra bir çok belediye böyle bir projeyi hayata geçirecektir. Bizler halkımızın sorunlarını yerinde tespit etmeyi onlarla birlikte tartışarak ve karar vererek sorunları çözmeyi ve hedeflediğimiz projeleri gerçekleştirmeyi ilke edinen bir kurumuz. Bu projeleri yaparken "önce insan" dedik. Bizim için insan önemli. Bugün başkanlık makamı Atlas Mahalle’mizde. Bizden randevu isteyen konuklarımız burada bizlerle buluşacaklar. Hem bu mahalleyi tanımış olacaklar. Biraz önce gelen konuklarımızdan bir tanesi "bu mahalleyi, bu köyü hiç görmemiştim, varlığını da bilmiyordum" dedi. Böyle bir mahallenin olduğunu bugün öğrendi. Neden öğrendi derseniz, "Başkan Burada Projesi" ile birlikte öğrenmiş oldu. Bugün bizimle görüşmek isteyen herkes Atlas Mahallesine gelecek” dedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.