Belediye Duyurusuna İlçe Seçim Kurulundan Yasak

Belediye Duyurusuna İlçe Seçim Kurulundan Yasak
Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin MABEM kurs kayıtları duyurusunu yaptığı Demirci ilçesinde, ilçe seçim kurulu, duyuruyu siyasi propaganda yapıldığı gerekçesiyle kaldırttı.Konuyla ilgili Manisa Büyükşe...

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin MABEM kurs kayıtları duyurusunu yaptığı Demirci ilçesinde, ilçe seçim kurulu, duyuruyu siyasi propaganda yapıldığı gerekçesiyle kaldırttı.

Konuyla ilgili Manisa Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamada, “Manisa Büyükşehir Belediyesi, Anayasamızın 127. Maddesinde tanımlanan bir idare olup, 5393 sayılı Belediye Kanunu ve 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu çerçevesinde faaliyet gösteren bir kamu kurumudur. Kararın dayanağı olan 298 sayılı kanunun 50/1 maddesi, sözlü propagandayı yasaklayan bir hükümdür. Büyükşehir Belediyemizin bir hizmeti için öngörülen başvuru süresinin duyurulması propaganda değil, vatandaşların hizmetten haberdar edilip, ihtiyacı olanların başvurusunu sağlamaya yönelik bir çalışmadır” denildi.

Demirci İlçe Seçim Kurulu kararınca MABEM kurs kayıt duyurusu sözlü propaganda yapıldığı gerekçesiyle kandırtıldı. Konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada: “Büyükşehir Belediyemizin sınavlara hazırlanan gençlerimize ve öğrencilerimize yönelik olarak düzenlediği ilanlara engel geldi. İlimizin değişik yerlerine asılan Büyükşehir Belediyemiz faaliyetlerine ilişkin duyurulardan biri olan MABEM kurs kayıtlarımızın başvuru tarihleri ile ilgili duyurumuz, siyasi propaganda olarak değerlendirilmiş ve Demirci İlçe Seçim Kurulu’nca kaldırılmasına karar verilmiştir. İlçe seçim kurulunun kararında, söz konusu ilanın sözlü propaganda olduğu belirtilmiştir. Öncelikle bilinmelidir ki, Manisa Büyükşehir Belediyesi, Anayasamızın 127. Maddesinde tanımlanan bir idare olup, 5393 sayılı Belediye Kanunu ve 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu çerçevesinde faaliyet gösteren bir kamu kurumudur. Kararın dayanağı olan 298 sayılı kanunun 50/1 maddesi, sözlü propagandayı yasaklayan bir hükümdür. Büyükşehir Belediyemizin bir hizmeti için öngörülen başvuru süresinin duyurulması propaganda değil, vatandaşların hizmetten haberdar edilip, ihtiyacı olanların başvurusunu sağlamaya yönelik bir çalışmadır. Kaldı ki sathı mahalline girilen seçimler, mahalli idareler genel seçimi değil, milletvekilliği genel seçimidir ve bu seçimlerle Büyükşehir Belediyemizin hiçbir hukuki ilişkisi yoktur. Bu nedenle siyasi propaganda yapmasına da gerek yoktur. Diğer bir ifade ile bu seçimler, belediye yönetimlerini belirleyecek bir seçim değildir. Söz konusu karara karşı ilgili yerlere itirazlar yapılacaktır. Konuyu kamuoyunun bilgisine arz ederiz.”

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.