Belediye ve evlerde arama

Belediye ve evlerde arama
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı, haklarındaki terör soruşturması nedeniyle gözaltına alındı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı, haklarındaki terör soruşturması nedeniyle gözaltına alındı. Belediye binasını abluka altına alan polis, Kışanak ve Anlı'nın evleri ile belediye binasında arama yapıyor.

Edinilen bilgilere göre, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma çerçevesinde, haklarında gözaltına kararı çıkarılan Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı, gözaltına alındı. Kışanak, Ankara'da Meclis Darbe Komisyonu'na ifade verdikten sonra geldiği Diyarbakır Havalimanı'nda, Anlı ise evinde gözaltına alınarak, Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'ne götürüldü.

Belediye ve evlerde arama yapılıyor

Kışanak ve Anlı'nın gözaltına alındığı saatlerde polis, Büyükşehir Belediyesi'ni abluka altına aldı. Belediye çevresinde, olası bir duruma karşı Toplumsal Olaylara Müdahale Araçları (TOMA) ve çevik kuvvet ekipleri konuşlandırıldı. Daha sonra belediyeye giren polis, başta başkanlık katı olmak üzere tüm katlarda arama başlattı. Bu sırada, aralarında HDP Diyarbakır milletvekilleri Feleknas Uca ve Çağlar Demirel ile yaklaşık 50 kişilik partili bir grup da belediye önüne gelerek, içeriye girmek istedi. Ancak polis, gruba izin vermedi.

Polisin, Kışanak ve Anlı'nın evinde de arama yaptığı belirtildi.

(İHA()

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.