Belediyeler Gazetecilerle Biraraya Geldi

Belediyeler Gazetecilerle Biraraya Geldi
Basında sansürün kaldırılışının 106. yıl dönümü münasebetiyle şehirdeki ulusal ve yerel gazete, dergi, radyo ve TV temsilcilerine yönelik bir program düzenleyen Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile iki merkez ilçe Şahinbey ve Şehitkamil Belediyeleri gazete

- Basında sansürün kaldırılışının 106. yıl dönümü münasebetiyle şehirdeki ulusal ve yerel gazete, dergi, radyo ve TV temsilcilerine yönelik bir program düzenleyen Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile iki merkez ilçe Şahinbey ve Şehitkamil Belediyeleri gazetecilerle bir araya geldi.

Sahan restoranda düzenlenen iftar programına Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İbrahim Ay ve gazeteciler katıldı.

Programda belediye başkanları masaları dolaşarak tek tek gazetecilerle tokalaşıp basın bayramlarını kutladı.

İftar programında açıklama yapan Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İbrahim Ay, “Bilindiği gibi bugün 24 temmuz 1908 basında sansürün kaldırılış günü. Bugün 106. yıl dönümünü kutlamaktayız. Bu vesile ile aramızdan ayrılan tüm meslektaşlarıma Allah’tan rahmet diliyorum. Mekanları cennet olsun” dedi.

Gazetecilerle bir arada olmaktan dolayı mutlu olduğunu belirten Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, “Bu özel gününüzde sizlerle beraber olmak adına bize bu organizasyonda öncülük eden Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma Şahin’e teşekkür ediyorum. Belediye olarak milletin hizmetine talip olduk. Bugün milletimizin hizmetini yerine getirmeye çalışıyoruz. Bu hizmetleri yerine getirirken sizlerin desteği ile yapılan hizmetlerin vatandaşlarımıza daha detaylı ulaşmasında katkı verdiğinizden dolayı sizlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Gazetecilerin basın bayramını kutlayarak açıklama yapan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazolğu ise, “Bugün basın bayramı basın bayramınızı kutluyorum. Hür basın vatandaşlarımızın doğru bilgi almasında çok önemli bir görev icra ettiğini hepimiz biliyoruz. Bu görevi icra etmek uğruna zaman zaman değerli basın mensuplarımız yaralanıyorlar, hayatlarını kayıp ediyorlar. Ben basın şehitlerimizi de bu vesile ile rahmetle anıyorum, mekanları cennet olsun” diye konuştu.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise, şunları söyledi:

“Cumhuriyetten çok daha eski kuruluşun bugün devamı için ve ne kadar önemli bir kurumsal alt yapıyı oluşturduğunu tekrar etmek içinde bugün buradayız. Hakikaten 106 yıl çok önemli bir zaman. O gün bunu kuran ve bugüne kadar getiren aramızda olan olmayan öbür dünyaya göçmüş olan herkesi rahmetle, minnetle anıyoruz. Aslında 21. yüz yıla baktığımız zaman ülke hedeflerimize dünyadaki değişime gelişime kitle araçlarına baktığımız zaman bilgi ve teknoloji çağının en yükselen dönemini yaşadığımız zaman diliminde aslında bizim ülke hedeflerimizde ileri demokrasi hedefinde de en önemli şeyin bugün basın yayın kuruluşlarının olduğunu görüyoruz. Bunun içini dolduranların da çalışan gazeteciler olduğunu biliyoruz.”

BELEDİYELER GAZETECİLERLE BİRARAYA GELDİ

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.