Belek’te Otel İnşaatında Göçük: 8 Yaralı

Belek’te Otel İnşaatında Göçük: 8 Yaralı
Antalya’nın Serik ilçesi Belek bölgesinde bir otel inşaatında meydana gelen göçük sonucu 8 işçi yaralandı.Edinilen bilgiye göre, Belek Mahallesi’nde bir otelin inşaatında saat 20.00 sıralarında beton...

Antalya’nın Serik ilçesi Belek bölgesinde bir otel inşaatında meydana gelen göçük sonucu 8 işçi yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, Belek Mahallesi’nde bir otelin inşaatında saat 20.00 sıralarında beton dökümü yapıldığı esnada ikinci katta göçük meydana geldi. Göçüğün meydana gelmesinin ardından işçiler ve çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda ambulans, itfaiye ve polis ekibi geldi. Sağlık görevlilerinin ve çevredekilerin yardımıyla göçük altında kalan 7 kalıp ustası ve 1 pompacı Serik’te bulunan hastanelere götürüldü. İnşaattan kendi imkanlarıyla çıkan işçilere de olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından müdahale edildi. Yaralanan ve göçük altında kalan 8 işçinin durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

“HAFİF YARALANAN İŞÇİ KARDEŞLERİMİZ VAR”

Yaralıların sağlık durumunun iyi olduğunu belirten Serik Kaymakamı Rıfat Altan, "Göçük altında kimse şuan itibariyle kimse yok. Sadece göçükten etkilenen, hafif yaralanan birkaç işçi kardeşimiz var" dedi.

Göçüğün ardından olay yerine ilk gidenlerden biri olan Önder Yavuz, “Komşum ile balkonda oturuyorduk. İlk başta dedik ki kamyon devrilmiş olabilir. Sonra baktık ki inşaatın üst katı çökmüş. Bağrışma sesleri geliyordu. Üst katta 5-6 kişi vardı. Yaralılara müdahale ediyorlardı. Bizde hemen üst kata çıktık ve yardıma koştuk. Sonra 1-2 kişiyi aşağıya indirdik. Allah’tan kimseye bir şey olamamış” diye konuştu.

Serkan Eren adlı vatandaş ise, “Şantiye üst kattan çökmüştü ve insanlar bağrışıyordu. Sağ olsunlar ilk gelen polislerimiz oldu. Ondan sonrada ambulans ekipleri geldiler. Olması bekleniyordu. Çünkü çok hızlı yapmaya çalışıyorlardı. Bir şeyleri yetiştirmeye çalışıyorlar ama neyi yetiştirmeye çalışıyorlar bilmiyoruz. Bizler burada turizmciyiz. Bizler bu otel yüzünden uyuyamayacağız. Sonra çıkıp aynı müşteriye hizmet edeceğiz. Böyle bir şeye nasıl izin veriliyor” dedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.