Bem Bir Sen Manisa Şubesi 4. Olağan Kongresi Yapıldı (1)

Bem Bir Sen Manisa Şubesi 4. Olağan Kongresi Yapıldı (1)
Yerel Yönetimler Hizmet Kolu’nda kısa adı Bem-Bir-Sen olan Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası Manisa Şubesi 4. Olağan genel Kurulunu gerçekleştirdi. Mevcut Başkan Faruk Karaca’nın öncülüğünde tek liste yapılan Genel kurulda Faruk Karaca

- Yerel Yönetimler Hizmet Kolu’nda kısa adı Bem-Bir-Sen olan Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası Manisa Şubesi 4. Olağan genel Kurulunu gerçekleştirdi. Mevcut Başkan Faruk Karaca’nın öncülüğünde tek liste yapılan Genel kurulda Faruk Karaca ve ekibi yeniden seçildi.

Bem Bir Sen Manisa Şubesinin 4’üncü Olağan Genel Kurulu Manisa Öğretmenevinde gerçekleştirildi. Genel Kurula Sendikanın Genel Başkan Yardımcıları Recayi Karslı, Medeni Sevinç, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcıları Ramis Şiyak, Kılıç Kaya, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcıları İsmail Önal, Ahmet Songüler, sendika başkanları, muhtarlar ve belediye çalışanları katıldı.

Kongrenin Divan Başkanlığına Bem Bir Sen Genel Başkan Yardımcısı Recayi Karslı, Divan Üyeliklerine Birlik Haber Sen Şube Başkanı Temel Çildaş ve Kültür Memur Sen Manisa İl Başkanı İlkay Demir seçildi.

Divan Başkanı Recayi Karslı yaptığı açılış konuşmasında, “Bugün gerçekten çok anlamlı bir gün yaşıyoruz. Bem Bir Sen yola çıktığında eşit şartlarda yarışmamıştı. O gün bin bir türlü anti demokratik baskılar vardı. O gün Memur Sen’e veya Memur Sen’e bağlı sendikalara üye olmak ateşten gömlek giymek gibiydi. O gün üye olacak olan arkadaşlarımız fişleniyordu. O gün çeşitli yaftalarla yaftalanıyordu. Biz yola çıktığımızda maalesef eşit şartlar yoktu. Engelleri, demokratik düşüncelerimizi demokratik eylemlere dönüştürerek aştık. Bugün geldiğimizde noktada gerçekten Manisa’da destanlar yazan bir yönetim kurulu var. Bugüne kadar onurlu mücadelesini sürdürdü. Bu onurlu mücadeleyi sürdüren şube başkanımıza ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmasının devamında Soma ve Ermenek’te yaşanan maden facialarında hayatını kaybeden maden işçilerine rahmet dileyen Karslı, “Bunlar gerçekten acı olaylar, acı tecrübeler. Sürekli gündemde tutulmalı. Eğer biz yapılan yanlışlıkların üzerini örterek, ya da onları unutarak kendi geleceklerimize, kendi çocuklarımıza iyilik yapmayacağımızın altını özellikle çiziyorum. Milli birlik ve beraberliklerimizin en güzel örneklerini yaşadığımız bu olaylarla birlikte şunun teminatını her zaman verelim. Bu ülke asla bölünmeyecek, kimsenin de buna gücü yetmeyecektir. Çünkü bu ülkenin harcı Hakka dayalı bir harç. Bu ülkenin harcı milli ve manevi değerlere bağlı bir harç. Bu ülkenin harcında Çanakkale var, Kurtuluş Savaşımız var, Sakarya var. Onun için asla ve asla birkaç tane çapulcunun böyle ulu orta konuşmalarını ciddiye almıyoruz” şeklinde konuştu.

Ben Bir Sen Manisa Şube Başkanı ve yapılan kongrede tek aday olan Faruk Karaca ise, “Demokrasi kültürünü içine sindirmiş toplumlarda sendikalar bir zorunluluk olarak ortaya çıkmıştır. Bu amaçla Bem Bir Sen 1994 yılında kurulmuştur. Bem Bir Sen olarak bugüne kadar barışa, hoşgörüye ve kardeşliğe dayalı bir sendikacılık yapma çabası içinde olduk. Bizler sadece ekonomik anlamda sendikacılık yapmadık. Çalışanlarımızın refah seviyesini yükseltmek ve yeni kazanımlar elde etmek tabi ki bizim asli görevimizdir. Ancak sendikanın bu sorumluluğu dışında bir de sosyal ve toplumsal görevi vardır. Bu sorumluluğumuz gereği ülke menfaati için gayret göstermekteyiz. Bem Bir Sen olarak elimizden gelenin en iyisini yapmak için uğraşıyoruz. Hakkımızı almak için gayret gösteriyoruz. Vahşi kapitalizmin oyununa gelmeden çalışanın hakkını vermek zorundayız. Bem Bir Sen ve Memur Sen olarak çalışanlarımızın mali ve sosyal hakları başta olmak üzere mazlumların da haklarını arayarak seslerini duyurmaya çalışıyoruz” dedi.

“Ülkemiz Siyonist ve Emperyalist güçler tarafından çeşitli bahanelerle sıkıştırılmaya çalışılıyor” diyen Karaca şöyle devam etti:

“İçinde bulunduğumuz Müslüman Coğrafyasındaki ülkelerde savaşlar devam etmektedir. Komşu ülkelerimizden gelen mültecilere insanlığımız gereği bakıyoruz. Yakın zamanda Halep’ten de bir milyon mültecinin Türkiye’ye gelmesi bekleniyor. Bizim onları kucaklama sözümüz var. Her şeyden önce savaş gibi kötü bir ortamdan kaçan çocukların ve kadınları insan olarak misafir etmek zorundayız. Ülkemize karşı oynanan oyunlara birbirimize kenetlenerek, birbirimizi severek cevap vermeliyiz. Bizler bu ülkeden başka bir yere gidemeyiz. Bu ülkeyi böldürtmeyiz. Ülkemizin yarınların aydınlık bir geleceğe taşınması için bir arada olmalıyız. Başta Çanakkale ruhunu yeniden test etmeliyiz. Biz Bem Bir Sen ve Memur Sen olarak ülkemizdeki vatandaşlarımızın arasına nifak tohumları ekilmesine ve nifak tohumlarının yeşermesine asla ve asla müsaade etmeyeceğiz. Bu ülkenin hamurunda kardeşlik vardır.”

Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Ramis Şiyak ise, belediye olarak her zaman sendikaların yanında olduklarını belirterek, Yunusemre Belediyesi olarak belediyenin çalışanlarına en üst seviyede sosyal yardımda bulunduklarını kaydetti.

Şehzadeler Belediyesi Başkan Yardımcısı İsmail Önal da, “Belediye işçilerimiz elbette en güzel sosyal şartlar içinde yaşama arzusundalar. Bu onların en temel en tabii hakları. Şehzadeler Belediyesi olarak şunu açık ve net olarak sizlere taahhüt ediyoruz; emekleriniz hiçbir zaman için heba edilmeyecektir. Haklarınız hiçbir zaman için kaybedilmeyecektir. Sizler bizim için değerlisiniz. Çünkü siz memnun olmazsanız, mutlu olmazsanız, moral yönünden güçlü olmazsanız, insanlarımıza ulaşacak hizmet o derece kısır kalacaktır. Biz bu inanç içerisinde sizlere bakıyoruz. Sizlerin bütün meselelerini, sorunlarını kendi sorunlarımız olarak kabul ediyoruz ve sizlerinde bizlerin meselelerini belediyenin kurallarını iyi idrak ettiğinize inanıyoruz. Bu karşılıklı duygular içerisinde en güzel çalışmanın beraberce üretileceğine de inanıyoruz” dedi.

Bem Bir Sen Genel Başkan Yardımcısı Medeni Sevinç, “Bem Bir Sen ailesi yola çıkarken artık Türkiye’de özellikle sendikal alanda kıran döken, küfreden, ideoloji hamallığı yaparak, milletin birliğini beraberliğini öteleyen yapılara dur dememiz gerektiğine inandık. Artık bu memlekette bu milletin çocukları olarak başta milletimize ve medeniyetimize bağlı olmayı esas alan bir memur Sen oluşturuldu. Daha önce hizmet kolundaki veyahut da sol cenahtaki sendikalar milletin hak ve hukukunu savunması gerekirken takdir edersiniz ki milletin kutsiyetine küfretmeyi bir algı olarak milletin önünde sergiliyorlardı. Sendikacılık nedir? Kamu çalışanlarının hak ve menfaatlerini geliştirmek, evrensel standartlara ulaştırmak. Benim medeniyet değerlerime küfretmek evrensel standartlar mıdır soruyorum sizlere. Siz tabi ortalığı boş bırakırsanız boşlukta birileri ürer. Diğer tarafta sağ cenahta milletin değerleriyle biz biriz, beraberiz diyen insanlar maalesef postallıları yönetime çağırıyorlardı. Bu millet birdir ve beraberdir. Bir ve beraber olacak. Hayırda ve hakta beraber olacak. Hakkı üstün tutup kaldıracak Batıl’ın karşısında dimdik duracak. Bizler artık şunu biliyoruz ki bu ülkede birileri bizim adımıza değil, biz kendi değerlerimizle kendi adımıza yola çıkacağız. Hamdolsun başardık. Bir olduk birlik olduk. Ötekileştirmeden bir olduk” dedi.

Konuşmaların ardından yapılan seçim sonrası Faruk Karaca Başkanlığındaki Bem Bir Sen’in yönetimi şu isimlerden oluştu: “Faruk Karaca, Cengiz Şişmanlar, Hatay Akkaş, İsmail Çiftçi, Mehmet Alaca.”

BEM BİR SEN MANİSA ŞUBESİ 4. OLAĞAN KONGRESİ YAPILDI (1)

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.