Bem-bir-sen Ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Arasında Sosyal Denge Sözleşmesi İmzalandı

Bem-bir-sen Ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Arasında Sosyal Denge Sözleşmesi İmzalandı
Memur-Sen Konfederasyonu'na üye Bem-Bir-Sen (Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası) ile Gaziantep Büyükşehir Belediyesi arasında Sosyal Denge Sözleşmesi (SDS) imzalandı.

- Memur-Sen Konfederasyonu'na üye Bem-Bir-Sen (Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası) ile Gaziantep Büyükşehir Belediyesi arasında Sosyal Denge Sözleşmesi (SDS) imzalandı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen imza törenine Bem-Bir-Sen adına Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi adına da Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin katılarak iki kurum ve kuruluş arasında Sosyal Denge Sözleşmesi (SDS) imzalandı.

İmzalanan Sosyal Denge Sözleşmesi (SDS) ile belediye çalışanlarının aldıkları ücrete ek olarak brüt 731 lira daha fazla ücret alacağı bildirildi. İmza töreninde konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, yeni dönemin hayırlı uğurlu olması temennisinde bulunarak, takım çalışmasının önemine değindi. Şahin, “Yeni dönemin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Allah güzel işler yapmayı, bütün güzellikleri paylaşmayı nasip etsin diyorum. Çünkü bu iş bir takım işi. Takımın mutluluğu ve huzuru için de bizim elimizdeki imkanları arkadaşlarımızla paylaşmamız ve verimliliği artırmamız için mutlaka her bir çalışanımızın huzurunu ve mutluluğunu sağlamamız gerekiyor. O yüzden çalışma hayatının çok önemli olduğunu bilen bir kardeşinizim. 15 yıl özel sektörde çalıştım. Hep inandığım bir şey var; başarı inanmış bir takımla mümkün olabilir. Yani bireysel bir başarının olması mümkün değil. Takımın başarılı olması için de takımın moral ve motivasyonu çok çok önemli. İlk buraya geldiğimiz gün arkadaşlarımızın böyle bir sözleşmenin bekletildiğinin bize söylediği zaman ben dedim ki ‘bunu hiç bekletmeye gerek yok. Ne istiyorsanız başımız üzerine.’ Çünkü biz çalışanlarımızın hakkını hukukunu korumazsak bu bize yakışmaz. Biz yola başlarken çalışanlarımızın moralini ve motivasyonunu yüksek tutarak, onların verimliliğini artırarak bu yola başlamalıyız. Ondan sonraki süreci de onlarla beraber götürmeliyiz” dedi.

Konuşmasının devamında da takım çalışmasının önemine vurgu yapan ve ‘Zincirin kuvveti en zayıf halka kadardır’ diyen Şahin, “Buna inanan bir kardeşinizim. O yüzden birlikte başaracağız diyorum. Allah güzel hizmetler yapmayı bizlere nasip etsin. Hayır duaları almayı bize nasip etsin. Sizin çalışma hayatınız aileniz sizin talepleriniz bizim için bir emirdir diyorum. Bunun için de gereken neyse yapmaya hazır olduğumuzu ifade ediyorum. Sözleşmenin hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Şahin’in ardından konuşmasını gerçekleştiren Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay ise belediye çalışanlarına seslenerek alacakları ek ücretlerin bereketli olması dileğinde bulundu. Turbay, “Bugün burada bir mutluluğu hep beraber yaşıyoruz. Sizlerle birlikte bir ekip ruhu içerisinde, bir ekip olarak hep birlikte bütün gücümüzle ülkemize, vatanımıza, milletimize ve bu şehrimize bu hizmeti bir ibadet aşkıyla birlikte yapacağınızdan eminiz. Biz Memur-Sen olarak Konfederasyon olarak Bem-Bir-Sen olarak Türkiye’de özellikle Bem-Bir-Sen yerel yönetimlerde gerçekten çalışanlarımızın hak ve menfaatini korumakla birlikte sosyal anlamda da bugüne kadar yapmış olduğu başarılı hizmetler vermiştir. Bu hizmetlerde hepsinden önemlisi biz olayı tek taraflı düşünmüyoruz. Biz ülkemizi de milletimizi de çalışanlarımızı da yöneticilerimizi de hep birlikte düşünüyoruz. Rabbim aldığınız alacağınız ücretleri şimdiden bereketli kılsın. Herkes bütün sorumluluğu üzerine alıp bu güzel kentimize en iyi hizmeti birlikte vereceğiz diyorum” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Turbay ve Şahin Sosyal Denge Sözleşmesini imzaladı ve hatıra fotoğrafı çektirdi. Turbay, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e çiçek ve çini işlemeli bir sürahi hediye etti.

BEM-BİR-SEN VE GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ARASINDA SOSYAL DENGE SÖZLEŞMESİ İMZALANDI

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.