Bergama Dünya Çocuklarıyla Şenlenecek

Bergama Dünya Çocuklarıyla Şenlenecek
Bergama Belediyesi’nin bu yıl 18. düzenlediği Bergama Çocuk Şenliği başlıyor. 19-24 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek olan şenliğin startı 19 Nisan Cumartesi günü katılımcı ülke öğrencilerinin ve delegasyonun Bergama’ya gelişiyle verilecek.

- Bergama Belediyesi’nin bu yıl 18. düzenlediği Bergama Çocuk Şenliği başlıyor. 19-24 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek olan şenliğin startı 19 Nisan Cumartesi günü katılımcı ülke öğrencilerinin ve delegasyonun Bergama’ya gelişiyle verilecek.

21 Nisan Pazartesi günü ise saat 10:00’da Endüstri Meslek Lisesi’den İstiklal Meydanı’na kadar sürecek olan geleneksel Kortej Yürüyüşü gerçekleştirilecek. Yürüyüş sonrasında Cumhuriyet Meydanı’nda açılış gösterileri yapılacak.

22 Nisan günü ise konuk öğrenciler ilçe protokolüne resmi ziyaretlerde bulunacak. Ulusal Egemenlik Haftası’nı şenlik atmosferinde karşılayacak olan Bergama’da 23 Nisan günü ise resmi törenler düzenlenecek.

Bergama Çocuk Şenliği, 23 Nisan akşamı saat 19:00’da Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilecek veda gösterileriyle sona erecek. Konuklar 24 Nisan’da Bergama’dan ayrılacak. 18. Çocuk Şenliği kapsamında Bergama bu yıl, Bulgaristan, Romanya, Bosna Hersek, Moldova, Almanya, Yunanistan olmak üzere altı ülkeden 120 öğrenciyi ağırlayacak.

23 Nisan’ı şenlik havasında kutlayacak olmanın mutluluğunu yaşadığını söyleyen Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç “Mustafa Kemal Atatürk bu ülkenin geleceğini, egemenliğini, bu ülkeyi kuranların evlatlarına emanet etmiştir. Biz de 18 yıldır düzenlediğimiz Bergama Çocuk Şenliği ile geleceğimizin mimarlarını sevgi, dostluk ve kardeşlik çatısı altında buluşturuyoruz. Ben tüm hemşerilerimi 21 Nisan Pazartesi günü Kortej Yürüyüşü ile başlayacak olan etkinliklerimize bekliyorum” diye konuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.